15-årig dræbt af lynnedslag

Ulykken skete, da den 15-årige pige var ude og svømme

Ulykken kostede pigen livet. Genrefoto: Scanpix.
Ulykken kostede pigen livet. Genrefoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

En 15-årig pige blev lørdag ramt og dræbt af et lyn, mens hun svømmede i vandet ved øen Tybee i staten Georgia USA. Det oplyser det lokale politi på Facebook

Politiet blev tilkaldt klokken 14.37 lørdag. På det tidspunkt var der allerede livreddere i gang på stedet, mens politi og redning også rykkede ud. 

Pigen fik førstehjælp på stranden, og hun blev kørt fra stedet mod et nærliggende sygehus i en brandbil. Brandbilen mødtes på vejen mod hospitalet med en ambulance, der kørte pigen resten af vejen til et sygehus. Her blev hun erklæret død. 

Politiet kom her i kontakt med pigens pårørende, der fortalte, at hun var på besøg fra Alabama, da ulykken skete. 

Hold dig fra vandet

USA Today skriver, at livreddere ved stranden, ulykken skete ved, normalt beder badende om at komme op af vandet, når der observeres lyn i området, men det er uvist, om det skete lørdag. 

I Danmark advarer Trygfonden helt generelt strandgæster mod at bade i tordenvejr, netop fordi det kan være livsfarligt. 

Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i Trygfonden Kystlivredning, har tidligere sagt til Ritzau, at man skal holde sig fra vandet, når det trækker op til torden. 

- Risikoen for, at et lyn slår ned i vandet, er ikke større end på land, men salte og mineraler gør vandet strømledende, og derfor er der større risiko for at blive ramt af et lyn, hvis man befinder sig i vandet, sagde Anders Myrhøj i den forbindelse til Ritzau. 

Når Trygfonden helt generelt fraråder folk at bade, hvis det tordner i nærheden, er det fordi, et lynnedslag kan være livsfarligt for en badende, også hvis man ikke bliver ramt direkte. Et lyn kan være dødeligt, når det slår ned i vandet 100 meter væk fra dig.

Powered by Labrador CMS