Afghansk tolk skyldig drab på konen

Retten i Sønderborg finder 33-årig afghansk mand skyldig i drab på sin hustru på asylcenter i Løgumkloster

Politiets uniformer
Udgivet Opdateret

En 33-årig afghansk mand, der har arbejdet som tolk for danske styrker i Afghanistan, er fredag ved Retten i Sønderborg kendt skyldig i drab på sin hustru på et sønderjysk asylcenter.

Kvinden omkom 29. januar på Asylcenter Aaløkke ved Løgumkloster, efter at hun var blevet stukket mindst 26 gange med en kniv i hovedet og på kroppen.

Drak halv flaske whisky

Den afghanske mand forklarede i retten, at han var sammen med kvinden den pågældende aften, men han kunne ikke huske, hvad der var sket.

Han nægtede sig skyldig i drab og forsikrede, at han aldrig havde haft til hensigt at slå sin hustru gennem ti år ihjel.

- Jeg var fuld, påvirket. Jeg kunne ikke styre mig, sagde han i retten med henvisning til, at han forinden havde drukket en øl og en halv flaske whisky.

- Du har dræbt mor

Der var ingen vidner, der så knivstikkeriet på det sønderjyske asylcenter. Men et familiemedlem havde telefonisk kontakt til kvinden på gerningstidspunktet.

Pludselig lød der tumult i den anden ende af røret, fortalte vidnet, der er onkel til den dræbte og fætter til den tiltalte.

- Der går nogle sekunder, så kan jeg høre datteren sige: Du har dræbt mor, berettede vidnet i retten.

Familien med fem mindreårige børn kom til Danmark i august 2021. Det skete, da den islamiske bevægelse Taliban overtog magten i hovedstaden Kabul.

Stod frem i medierne

Det fik Danmark og de øvrige vestlige lande til at evakuere udsendte medarbejdere og personer, de havde samarbejdet med i Afghanistan.

I første omgang måtte familien lade en få dage gammel datter blive i Kabul, da hun pludselig blev syg og måtte overlades til sin mormor.

Nogle dage senere blev familien genforenet i Danmark. Tolken fortalte efterfølgende til flere danske medier om den dramatiske flugt fra Kabul.

Han medvirkede også i TV 2’s årskavalkade, der blev sendt op til årsskiftet 2021/2022.

Den 33-årige mand, som arbejdede for de danske styrker i Afghanistan er kendt skyldig i at dræbe sin kone.
Den 33-årige mand, som arbejdede for de danske styrker i Afghanistan er kendt skyldig i at dræbe sin kone.

Straffeloven § 237

Straffelovens § 237 lyder:

Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid.

Kilde: danskelove.dk.

Powered by Labrador CMS