Gik på WC med 150 km/t

Der skete ingen ulykker, og det blev kun opdaget, fordi toget var ét minut forsinket

Det japanske højhastighedstog Shinkansen, er kendt for at køre hurtigt og være meget præcist. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

En japansk lokomotivfører står til en irettesættelse, fordi han gik på toilettet, mens toget kørte med 150 kilometer i timen, med 160 passagerer ombord, mellem Tokyo og Osaka. Det skriver The Guardian. 

Lokomotivføreren fik en konduktør til at overtage kontrollen over toget, mens han selv gik på toilettet med mavepine. Der gik tre minutter, før han vendte tilbage til sin plads, og konduktøren rørte ikke ved noget i den tid. Der skete heller ingen uheld eller ulykker, og sagen var formentligt aldrig blevet kendt, hvis ikke det var fordi, toget endte med at være forsinket.

Et minut forsinket

The Guardian skriver, at toget helt konkret var forsinket med ét minut, hvilket betød, at togselskabet nu gik i gang med at undersøge, hvad der kunne være årsag til denne forsinkelse.

Da man fandt ud af, hvad der var sket, undskyldte JR Central, der står for togdriften på strækningen, til at undskylde for hele affæren, og Masahiro Hayatsu, talsperson for JR Central, kaldte i den forbindelse lokomotivførerens handlinger ekstremt upassende.

Ville ikke være til besvær

De japanske højhastighedstog er kendt for at køre meget, meget hurtigt og for at være meget, meget præcise.

TR Centrals egne regler kræver, at lokomotivførere skal kontakte centralen, hvis de føler sig sløje og enten få en kompetent kollega til at overtage kontrollem med toget eller stoppe ved den nærmeste station.

Lokomotivføreren valgte den anden løsning, fordi han ikke ønskede at spilde passagernes tid. Han har fortalt sin arbejdsgiver, at han ikke fulgte protokollen, fordi han syntes, at det var pinligt, at han havde ondt i maven.

Powered by Labrador CMS