Skip to main content

Amok på kæresten: Slipper for udvisning

En 35-årig mand af sydeuropæisk afstamning kastede glaslysestage på sin kæreste, så hun fik dybe snitsår. Men han er ikke blevet udvist af Danmark

Retten i Viborg afgjorde, at den 35-årige mand ikke skulle udvises. Begrundelsen lød, at han er far til danske statsborgere og har for stærk tilknytning til Danmark.
Retten i Viborg afgjorde, at den 35-årige mand ikke skulle udvises. Begrundelsen lød, at han er far til danske statsborgere og har for stærk tilknytning til Danmark.Bo Amstrup

En 35-årig mand har overfaldt sin kæreste to gange.  

Den ene gang - i slutningen af februar 2021 - kastede manden en glaslysestage på kæresten.

Hun fik dybe snitsår på den højre ankel og fod. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

Bare ti dage forinden havde den 35-årige kastet en træskammel mod kærestens skulder. Begge episoder fandt sted på parrets bopæl i Houlkær.

Manden har desuden også gjort sig skyldig i skyldig i afpresning, tyveri og mere vold.

Ville ikke vidne mod kæreste

Sagens anklager gik efter at få den 35-årige mand af sydøsteuropæisk afstamning udvist af Danmark. Men eftersom han har to børn, som - i modsætning til ham - er danske statsborgere, vurderede Retten i Viborg, at mandens tilknytning til Danmark er for stærk.

Under retssagen nægtede den 35-årige sig skyldig, men han endte alligevel med at blive dømt for de kriminelle forhold.

Manden blev idømt ni måneders ubetinget fængsel og fik en advarsel om udvisning. Det betyder, at han vil kunne udvises i tilfælde af ny kriminalitet.

Del din kommentar