Band finder stjålet udstyr til salg på nettet

De havde fået stjålet gear for mere end 200.000 kroner

Trioen Noisy er meget glade for, at de har fået deres udstyr igen.
Udgivet Opdateret

Musiktrioen Noisy fra England oplevede det, der må siges at være et vaskeægte mareridt for et hvilket som helst band, da en bil med musikudstyr for mere end 200.000 kroner blev stjålet, midt i at trioen var i gang med at turnere med deres musik. Det skriver BBC

- Vi var målløse. Vi troede ikke på det. Det var den værste nyhed, siger Connor Cheetham, guitarist og keyboardspiller for Noisy, der også består af sanger Cody Matthes og producer og guitarist Spencer Tobias-Williams. 

Fik hjælp

BBC skriver, at Noisy stille og roligt er ved at opbygge en fanskare via streaminger af deres musik og ved at spille koncerter, men det er svært at spille live, når samtlige af bandets instrumenter er blevet stjålet, og planen for Noisy var i starten af september, at de skulle turnere som opvarmningsband for kollegerne You Me At Six. 

Dagen før turnestart ringede deres manager så for at fortælle dem, at varevognen fyldt med udstyr var blevet stjålet, og Noisy gjorde hurtigt herefter to ting. De kontaktede politiet for at anmelde tyveriet, og de delte historien, og billeder af det stjålne udstyr, på Instagram. 

Bandets koncerter blev ikke aflyst, da de lånte udstyr af kolleger fra branchen, og da turneen var overstået, blev Spencer Tobias-Williams kontaktet af en fan, der mente at have set noget af gruppens udstyr til salg på nettet. 

Spencer åbnede linket og kunne straks genkende en guitar og forstærker, der uden tvivl var blandt det stjålne udstyr, og nu var gode råd dyre. 

Hvad gør man så

Spencer fortæller BBC, at han frygtede, at guitaren og forstærkeren ville blive solgt, hvis ikke han reagerede hurtigt. 

Han oprettede derfor en brugerprofil på auktionssiden, tog kontakt til sælgeren, og han modtog nu endnu flere billeder af guitaren, og han kunne i baggrunden af billederne se mere af bandets udstyr. 

Spencer endte med at købe guitaren tilbage, hvilket er stik mod de råd, politiet i England giver til folk, der har fået deres ejendele stjålet og som finder dem til salg på nettet. 

- Vi opfordrer folk til at kontakte politiet i stedet for at mødes med dem, der sælger ejendelene, lyder det fra en talsperson for politiet til BBC.

Kontakt igen

Spencer og hans kolleger indblandede dog ikke politiet. I stedet tog de kontakt til sælgeren igen og aftalte at aftage endnu mere af det musikudstyr, de var de rette ejere af, fra den person, der solgte det. 

Spencer havde på det tidspunkt brugt cirka 20.000 kroner på at få guitaren og forstærkeren tilbage, og da han og nogle venner mødtes med sælgeren igen, lagde de kortene på bordet. De havde ikke tænkt sig at kaste endnu flere penge efter sælgeren, i stedet fortalte de ham, hvem de var. 

- Vi sagde, at det var vores ting, han solgte, siger Spencer. 

Ifølge Spencer blev manden noget brødebetynget. Han fortalte, at han selv havde givet godt 26.000 kroner for al udstyret, og enden på legen blev, at Noisy dækkede mandens udgifter og endte med at få al deres udstyr tilbage. 


Powered by Labrador CMS