Skip to main content

Betjent løsladt under gidseldrama

Gidselaktionen er dog ikke afsluttet

En af to fængselsbetjente er blevet løsladt efter at have været holdt som gidsel i et fængsel i Eskilstuna. Det erfarer svenske SVT.

Aftonbladet har talt med politiets pressetalsmand, som er meget tilbageholdende med oplysninger. Det er således uklart, hvorfor det kun er den ene fængselsbetjent, som er blevet sat på fri fod.

Politiet bekræfter overfor Aftonbladet, at en person er sat fri.

Talsmanden Stefan Wickberg fortæller til bladet, at der ikke er oplysninger om, at nogen er kommet til skade under gidselaktionen, som altså stadig ikke er afsluttet.

Høj sikkerhed

Gidselsituationen udspiller sig i Hällbyanstalten i byen Eskilstuna, der ligger godt 100 kilometer vest for den svenske hovedstad, Stockholm. Fængslet er i sikkerhedsklasse 1 og håndterer dermed de mest risikofyldte indsatte.

Klokken 12.20 indløb meldingen om, at de to betjente var taget som gidsler.

Herefter skrev Aftonbladet, at de to indsatte forlangte at få stillet en helikopter til rådighed, hvis gidslerne skulle løslades i god behold.

Krævede pizzaer

Senere krævede fangerne, at der skulle leveres 20 pizzaer med kebab til deres afdeling. Det krav opfyldte politiet angiveligt. I hvert fald har billeder hos Aftonbladet vist pizzaerne blive lavet og leveret til fængslet.

De to fanger, der står bag gidseltagningen, er begge dømt for drab. Det oplyser Jörgen From Nordin fra Kriminalforsorgen i Sverige.

Dømt for drab

Den svenske avis Expressen skriver, at der er tale om en 30-årig mand, der er idømt 18 års fængsel for et drab i 2016. Den anden skal være en 24-årig mand, der ligeledes er idømt 18 års fængsel for et knivdrab i 2019.

Del din kommentar