Betjent ramt af flugtbilist: Stadig bevidstløs

Den 31-årige betjent blev påkørt af en flugtbilist i juni

For tre måneder siden blev en 31-årig betjent ramt af en flugtbilist. Han er stadig ikke ved bevidsthed.
Udgivet Opdateret

Den politiassistent, der fredag 19. juni om aftenen blev ramt af en flugtbilist i Aarhus-forstaden Åbyhøj, har stadig ikke genvundet bevidstheden.

Oplevelsen har siden præget hverdagen på politistationen i Aarhus.

Det skriver fagbladet Dansk Politi. 

Betjenten blev ramt, da han i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej var ved at lægge en sømmåtte ud for at stoppe en vanvidsbilist.

Menneskejagt 

Bilisten stak af, men blev efterlyst - og de efterfølgende dage var en storstilet menneskejagt, der blandt andet involverede helikoptere - i gang i hele den jyske hovedstad.

Betjenten var efter påkørslen i livsfare og blev lagt i kunstig koma.

- Hans tilstand er fortsat kritisk, men der sker små fremskridt løbende. Han er stadig ikke ved fuld bevidsthed, og der er desværre for nuværende ikke noget, der tyder på, at der sker drastisk bedring foreløbigt, siger politidirektør Kirsten Dyrman.

På trods af, han nu er uden for livsfare, er han stadig ikke vågnet siden ulykken. Det har ifølge Dansk Politi præget stemningen på arbejdspladsen.

- Der har virkelig været stille. I de afdelinger, hvor man plejer at grine eller snakke løs, har kollegerne bare været tavse og eftertænksomme. Det påvirker så dybt og gør så ondt på alle, siger formand i Østjyllands Politiforening Anita Frank til bladet. 

Flugtbilist anholdt

To dage efter ulykken kunne politiet så endelig slå kløerne i den efterlyste bilist.

Han blev anholdt i Brabrand, tæt på ulykkesstedet, og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen sigtet for at have overtrådt en række paragraffer, herunder vold mod en polititjenestemand og forsætlig fareforvoldelse.

Mohamad Tarek Younes blev efterlyst efter ulykken - og anholdt to dage senere.
Mohamad Tarek Younes blev efterlyst efter ulykken - og anholdt to dage senere.

Da sigtelsen mod den 20-årige blev læst op i retten, kom det frem, at betjenten fik flere hjerneblødninger og delvist sammenklappet lunge ved ulykken.

Den anholdte - Mohamad Tarek Younes - udtalte sig i januar til TV2 Østjylland i forbindelse med et indslag om vanvidsbilisme i Aarhus Vest.

- Jeg kører selv meget hasarderet. Jeg er kendt som vanvidsbilisten her rundt omkring, sagde han til mediet samtidig med, at han proklamerede, han var ligeglad med røde lys.

Straffelovens § 253

§ 253. Med bøde eller fængsel indtil 2 år straffes den, som, uagtet det var ham muligt uden særlig fare eller opofrelse for sig selv eller andre, undlader

1) efter evne at hjælpe nogen, der er i øjensynlig livsfare, eller

2) at træffe de foranstaltninger, som af omstændighederne kræves til redning af nogen tilsyneladende livløs, eller som er påbudt til omsorg for personer, der er ramt af skibbrud eller anden tilsvarende ulykke.

Stk. 2. Med fængsel indtil 2 år straffes den, som overtræder stk. 1 i forbindelse med flugt fra et færdselsuheld, hvorved nogen er tilføjet betydelig personskade.

Breve fra befolkningen

Mange borgere har sendt breve og gaver til politistationen i Aarhus. 

Det glæder tillidsmand Dan Søberg og kollegerne 

- Det kan simpelthen ikke beskrives, det skal opleves. Det rammer lige i hjertet og gør én så stolt og glad. Tænk, at familier rundt omkring har reageret på den måde helt af sig selv, og vil vise deres medfølelse og sende deres håb og tak. Vi går alle forbi bordet og læser brevene og ser tegningerne fra forskellige børn, siger Søberg.

Mange breve er sendt videre til familien, nogle ligger dog stadig i vagtstuen - sammen med et takkebrev fra betjentens familie. 

Politiet på ulykkesstedet efter ulykken.
Politiet på ulykkesstedet efter ulykken.
Powered by Labrador CMS