Skip to main content

Betjent slipper: Ung kvinde fik hjertestop

Ung kvinde døde i detentionen

En betjent undgår tiltale i en sag, hvor en kvinde døde i detentionen.

Der skal ikke rejses tiltale mod ham for tjenesteforsømmelse, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og statsadvokaten afgjort.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Den 24-årige kvinde døde i april 2019, i forbindelse med at hun var i detentionen på Helsingør Politigård.

Myndighederne er dog kommet frem til, at betjenten, der skulle se til kvinden, ikke levede op til sin tilsynspligt, fordi han alene så til hende via et glughul.

Som foreskrevet skulle betjenten gå ind i lokalet og tjekke hendes vejrtrækning og hjerterytme.

Fik hjertestop

Men selv om han undlod at gå ind til hende, var det ikke årsagen til, at den 24-årige kvinde døde, mener statsadvokaten og DUP. 

Og han levede ifølge myndighederne op til kravene om tilsyn i alle andre henseender i sagen.

Kort efter betjenten havde set til kvinden, fik hun hjertestop i detentionsrummet, og hun døde nogle dage senere på sygehuset, skriver lokalavisen. Dødsfaldet formodes at skyldes den kombination af narko og andre rusmidler, som hun havde i blodet.

Inden kvinden blev anbragt i detentionen havde en læge tilset hende og vurderet, at hun var egnet til at være der.

Måske disciplinær straf

Statsadvokaten anmoder samtidig om, at Jens-Christian Bülow, der er direktør for Nordsjællands Politi, overvejer, om sagen giver anledning til nogen disciplinære reaktioner.

Desuden opfordrer statsadvokaten til, at han indskærper over for de ansatte, at når der er skærpet tilsynet, skal man gå ind i selve detentionslokalet.

Ved skærpet tilsyn skal personen i detentionen tilses oftere end en gang hver halve time. Skærpet tilsyn kan i nogle tilfælde indebære konstant overvågning, skriver Helsingør Dagblad.

Del din kommentar