Brandattentat mod vaccinecenter

To mænd er sigtet

Udgivet Opdateret

To mænd er sigtet for at forsøge et nedbrænde et vaccinationscenter.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi. 

De er sigtet for brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder og fremstilles i grundlovsforhør klokken 10. 

Som Newsbreak.dk søndag kunne berette, var vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens blevet udsat for hærværk.

Angiveligt 'blot' med en sten kastet igennem en rude.

Da Newsbreak.dk søndag var i kontakt med vagtchefen, svarede han meget kort for hovedet på spørgsmålet om, hvorvidt der eventuelt skulle have været trusler mod personalet.

Nu viser det sig altså, at hærværket stikker dybere end som så.

Den efterforskning, som Sydøstjyllands Politi har gennemført siden søndag morgen i anledning af hændelsen, har i tirsdag ført til anholdelse og sigtelse af de to mænd. 

Der er tale om en mand på 27 år fra Horsensområdet, der blev anholdt cirka klokken 16.45, og en mand på 33 år fra Brandeområdet. 

Sidstnævnte blev anholdt cirka klokken 17.15.

Sigtelsen er rejst efter straffelovens § 181, stk. 1, jfr. stk. 3, der omhandler forsætlig brandstiftelse og har en strafferamme på op til 10 år. 

"Der henvises endvidere til straffelovens § 81d er muliggør forhøjelse af straffen, når der er tale om coronarelateret kriminalitet", oplyser Sydøstjyllands Politi.

§ 181

Forvolder nogen ellers ildebrand på fremmed ejendom, straffes han med fængsel indtil 6 år.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der med forsæt til at besvige brandforsikringen eller krænke panthaveres rettigheder eller med lignende retsstridigt forsæt forvolder ildebrand på egen ejendom eller på andens ejendom med ejerens samtykke.

Stk. 3. Straffen kan stige til fængsel i 10 år, hvis der foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Kilde: Danske love

- Vi er tilfredse med, at vi hurtigt gennem en målrettet og ret intensiv efterforskning har kunnet identificere og anholde de to mistænkte’ siger politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret ved Sydøstjyllands Politi.

Han tilføjer:

- Det er en meget alvorlig sag at forsøge at lave en brandstiftelse på en bygning, der huser en så vigtig samfundsfunktion som et vaccinationscenter er i den aktuelle situation. Det er denne alvor, der afspejles i sigtelsen, der er rejst mod de to mistænkte.

Sydøstjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt af hensyn til det kommende grundlovsforhør og den videre efterforskning i sagen.

Politiet anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret.

Powered by Labrador CMS