Brat opvågning: Eksplosion i opgang

Beboerne måtte evakueres

Udgivet Opdateret

Opdatering klokken 12.22: Resultatet af de foreløbige tekniske undersøgelser i og ved opgangen i Ahlgade tyder på, at en chrysantemumbombe er årsag til ødelæggelserne. Efterforskningen fortsætter i sagen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Beboere måtte evakueres efter en eksplosion i en opgang.

Nu efterlyser politiet vidner.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog torsdag klokken 23.46 flere anmeldelser om, at der var lydt et højt brag i en boligopgang i forretningsgaden Ahlgade, 4300 Holbæk.

Politipatruljer i Holbæk by var hurtigt fremme og kunne konstatere, at der i en enkelt opgang til boliger i en ejendom var sket større ødelæggelser på blandt andet indgangsdøren, trappeområdet samt indvendigt i trappeopgangen.

Beboere evakueret

Området blev straks spærret af, og beboerne fra opgangen blev straks evakueret, men ingen var kommet fysisk til skade.

Flere beboere måtte evakueres
Flere beboere måtte evakueres
Natten til fredag lød et kæmpe brag i Holbæk.
Natten til fredag lød et kæmpe brag i Holbæk.

Tilkaldte kriminalteknikere har sammen med efterforskere og med assistance fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) i løbet af natten foretaget en undersøgelse af området ud fra en formodning om, at skaderne i og ved opgangen var opstået som følge af en sprængning eller eksplosionen.

- Beboerne er meget forskrækkede over oplevelsen, lød det tidligere fra politiet.

Utilfreds efterforskningsleder

Efterforskningen fortsætter i et forsøg på at finde frem til et motiv, idet politiet ikke tidligere har oplevet utryghedsskabende hændelser af denne karakter i eller ved den pågældende opgang.

- Jeg finder det aldeles uacceptabelt at bringe noget til sprængning i en boligopgang, så personer, der med stor sandsynlighed måtte formodes at opholde sig i deres boliger på dette tidspunkt af døgnet, kunne være kommet til skade, udtaler vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard som efterforskningsleder og fortsætter:

- Den mobile politistation vil være til stede i området fredag formiddag, så vores borgere kan tale med politiet i tryghedsskabende øjemed. Vi opfordrer alle borgere, som kunne have lyst til at tale med politiet, om at henvende sig til os, siger han afsluttende.

Hjælp politiet med oplysninger

Midt- og Vestsjællands Politi vil også gerne i kontakt med indehavere af overvågningsmateriale fra området omkring den berørte opgang. 

Politiet vil også gerne i kontakt med personer, der måtte have set mistænkelig eller usædvanlig adfærd i området ved opgangen i Ahlgade i Holbæk i tiden op til og omkring klokken cirka 23.45. 

Kontakt politiet på telefonnummer 114 med oplysninger i sagen.

Den mobile politistation

Den mobile politistation vil blive opstillet på Ahlgade i Holbæk i dag fredag i tidsrummet kl. 12.00 – 18.00 og igen i morgen lørdag i tidsrummet kl. 10.00 – 18.00.

Powered by Labrador CMS