Skip to main content

Byrådspolitiker er blevet tiltalt

Fem medier endte med at modtage navnet på en familie, hvis barn er centrum i en sag om et seksuelt overgreb

Politibil
PolitibilJakob Eskildsen

Citathistorie:Kommunen.dk

Byrådsmedlem for Beboerlisten i Randers og advokat Bjarne Overmark er blevet tiltalt for at overtræde sin tavshedspligt.

Det skriver Kommunen.dk. 

Det fremgår af anklageskriftet, som Kommunen.dk har fået udleveret gennem en aktindsigtsanmodning, at Bjarne Overmark er sigtet både i sin egenskab af at være advokat og som byrådsmedlem.

Mulig seksuelt overgreb

Tiltalen er den foreløbige kulmination på sagen, som begyndte for snart to år siden, da Bjarne Overmark sendte en mail til en meget stor kreds af modtagere med oplysninger om navnet på den familie, hvis barn var centrum for sagen om mulige seksuelle overgreb i daginstitutionen Stjernehuset i Randers. 

I anklageskriftet står der, at Bjarne Overmark "Offentliggjorde og videregav navnet på en tidligere sigtet og mellemnavnet på en forurettet i en sag om overtrædelse af straffelovens kapitel 24 om seksualforbrydelser".

Sendt til mange

Bjarne Overmark sendte først e-mailen fra sin byråds-mail til byrådet og direktionen i Randers Kommune og til sin private arbejdsmail. 

Fra den private e-mail sendte Bjarne Overmark e-mailen videre til en række andre modtagere.

Da han sendte den videre fra sin private arbejds-mail, havde Bjarne Overmark tilføjet: ”til orientering og brug for offentliggørelse”. 

Mindede om tavshedspligt

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt orienterede byrådsmedlemmerne om deres tavshedspligt på baggrund af Bjarne Overmarks e-mail.

Kommunaldirektøren skrev blandt andet: ”Forvaltningen vurderer på baggrund af ovenstående, at videregivelse af ovennævnte oplysninger kan være en overtrædelse af reglerne”.

Nåede fem medier

Østjyllands Politi gik ind i sagen efter en anmeldelse og afhørte blandt andre kommunaldirektøren.

Senere fik politiet med en retskendelse adgang til alle Bjarne Overmarks mails samt oversigt over modtagerne, både fra hans byråds-mail og den private mail. 

Det fremgår af anklageskriftet, at hans mail nåede ud til 16 forskellige modtagere, herunder fem forskellige medier i Randers og Aarhus.

Del din kommentar