Corona-bøder for deltagelse i gaderæs

Vestre Landsret har bedømt fire prøvesager efter et gaderæs i Holsted, hvor politiet sigtede over 200

Udgivet Opdateret

Vestre Landsret idømmer torsdag fire personer bøde efter et gaderæs i Holsted. De dømte overtrådte et forsamlingsforbud, som gjaldt dengang i sommeren 2020.

De tre mænd og en kvinde deltog i begivenheden, hvor mange mennesker samledes til et såkaldt streetrace-arrangement i byen.

Politiet troppede op og sigtede langt flere end 200 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet. På det tidspunkt måtte højst 50 samles.

Sagerne mod de fire blev pillet ud og rejst ved retten som prøvesager.

Flere end 50 samlet

Hændelsen fandt sted fredag den 12. juni om aftenen ved slagteriet Danish Crown, hvor de fire tiltalte, den 20-årige kvinde og en 28-årig mand fra Esbjerg samt en 23-årig mand fra Varde og en 24-årig mand fra Vejen, var til street race, og hvor der var betydeligt flere end 50 personer forsamlet på området.

I byretten i Esbjerg fik de tre mænd hver en bøde på 2500 kroner. Selv om kvinden ikke steg ud af sin bil, blev hun også dømt for at overtræde forbuddet. Men straffen bortfaldt for hendes vedkommende.

Forventede frikendelse

En af de dømte er 24-årige Casper Bro fra Vejen.

- Jeg var ganske rigtigt til stede på parkeringspladsen ved Danish Crown i Holsted.

- Vi stod ikke sammen i en stor gruppe, men sad i vores biler eller stod i flere mindre klynger under 50 og kiggede på biler og hyggede os, så jeg forventer at blive frikendt, sagde han til B.T. efter et retsmøde 26. oktober i 2020.

Sådan blev det altså ikke - og i Vestre Landsret blev kvinden er idømt en bøde på 2500 kroner på linje med to af mændene. 

Den sidste mand får derimod en skærpet straf. Bøden til ham er på 5000 kroner, oplyser landsretten.

Powered by Labrador CMS