Dømt for ulovlig hundeimport

Tre mænd er mandag ved Retten i Kolding idømt fængselsstraffe for ulovlig import af hunde

Tre mænd er dømt i en sag om indsmugling af hundehvalpe af racen fransk bulldog. Hunden på billedet har ikke noget med retssagen at gøre.
Tre mænd er dømt i en sag om indsmugling af hundehvalpe af racen fransk bulldog. Hunden på billedet har ikke noget med retssagen at gøre.
Udgivet Opdateret

Et halvt års fængsel, lyder straffen til en af tre mænd i en sag om ulovlig import og salg franske bulldog.

Også to andre har fået straffe i sagen. 

Mandag er tre mænd, en 59-årig mand og to 56-årige mænd, fra Kolding og Gram blevet dømt i sagen.

Mere end 100 hunde

Mændene var tiltalt for at have forbrudt sig mod dyreværnsloven og ulovligt at have solgt mere end 100 hunde af racen fransk bulldog importeret fra Polen.

I alt 64 vidner har i retten fortalt om deres køb af franske bulldog hundehvalpe. De fleste har fundet dem i annoncer på Den Blå Avis eller Gul og Gratis.

Retten i Kolding har afgjort, at den ene af mændene er idømt seks måneders fængsel. 

Den anden er idømt fire måneders fængsel, som er gjort betinget med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

Fortjeneste konfiskeret

Den tredje tiltalte straffes med en bøde på 100.000 kroner. Han er kun dømt for to tilfælde af indsmugling, mens de to andre er dømt for 11 tilfælde.

De to førstnævnte mænd har desuden fået konfiskeret 330.000 kroner hver. Det svarer til det, som de har tjent på at sælge hvalpene.

Alle tre dømte er desuden blev frakendt retten til erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde i en periode på fem år fra endelig dom.

Ikke registreret

Hvalpene blev solgt via annoncer, men mændene var ikke registreret som importører, og de havde ikke tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr.

Dyrene var desuden ikke offentligt registreret, havde ingen dyrepas og havde ikke været undersøgt af en dyrlæge.

Sagen tog afsæt i dyreværnsloven og handler om “samhandel og videreførsel af hundehvalpene for at opnå en økonomisk fordel uden tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr”.

To af de tre tiltalte har nægtet sig skyldige. 

Powered by Labrador CMS