Ekstraordinært retsmøde med præst

Anklagemyndigheden vil ikke udtale sig

Der er berammet et nyt retsmøde mod præsten
Der er berammet et nyt retsmøde mod præsten
Udgivet Opdateret

Retten i Hillerød har berammet et ekstraordinært retsmøde i sagen mod den drabstiltalte præst Thomas Gotthard fra Frederikssund 3. august, skriver Ekstra Bladet. Formålet er muligvis at gennemføre sagen som en tilståelsessag.

Præsten er tiltalt for at have dræbt sin hustru, den 43-årige psykolog Maria From Jakobsen, og for at have skaffet hendes lig af vejen.

Efter planen skulle sagen mod præsten være indledt den 25. oktober ved Retten i Hillerød. Her er der afsat 16 dage til behandling af sagen.

Tav anklager

Hos Nordsjællands Politi bekræfter anklager Anne-Mette Seerup over for Ritzau, at der onsdag blev berammet et nyt retsmøde i sagen. Men de oprindelige dage er stadig på programmet.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt komme nærmere ind på, hvad der er formålet med retsmødet, fortæller Anne-Mette Seerup.

Hun afviser dog, at det skulle dreje sig om, hvorvidt Thomas Gotthard fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Retten har allerede afsagt kendelse om, at han skal sidde fængslet frem til selve retssagen. Man forventer, at han tilstår drabet på Maria From Jakobsen, under retsmødet den 3. august. 

Overfor Ekstra Bladet vil anklagemyndigheden heller ikke fortælle, hvad der er på programmet under retsmødet. 

- Anklagemyndigheden vil ikke aflyse nævningesagen, før han har afgivet en tilståelse, som de kan acceptere. Han skal tilstå det hele, og tilståelsen skal bakkes op af de øvrige oplysninger i sagen.

Powered by Labrador CMS