Falsk arving snød sig gennem New York

Anna Delvey var anset som en af de mest indflydelsesrige i det prestigefulde jetsetter miljø i New York. Sandheden var dog på mange måder en helt anden

Anna Sorokin blev dømt for massivt tyveri i april 2019. Foto: Steven Hirsch/Pool via REUTERS
Anna Sorokin blev dømt for massivt tyveri i april 2019. Foto: Steven Hirsch/Pool via REUTERS
Udgivet Opdateret

FØLG POLITI-SERIEN CRAZY CRIMES

Det skorter ikke på skøre og skæve politihistorier fra den store verden:

En ged blev anholdt for væbnet røveri. En mand sprang ud af fly med millioner. En vandmelon en plyndrede butik.

Følg her Newsbreak.dk's sommerserie 'Crazy Crimes' 

Tænk, hvis man blot kunne kile sig ind blandt nogle af USAs rigeste. 

Påstå, at man har penge som dem og love dem guld og grønne skove, samtidig med at man udnytter dem og tager deres penge. 

Det var lige præcis sådan 22-årige Anna Sorokin skabte sit alterego Anna Delvey; Den højtuddannede millionarving, som bare venter på at få sine penge udbetalt fra en bank i Schweiz. 

Men virkeligheden var en helt anden. 

Det skriver BBC.

Anna Delvey eksisterede ikke, det gjorde kun Anna Sorokin, hvis russiske forældre arbejdede som lastbilschauffør og butiksejer. 

Snød banker

I 2013 drog hun til New York for at arbejde med mode. Men under besøget i New Yorks modeuge voksede løgnen om hendes identitet sig større og større. 

Med lovning om tilbagebetaling lånte hun store summer fra rigmænd, ligesom hun med sine bekendtskaber fik snydt banker til at udbetale hende høje summer. 

Men pludselig faldt det hele til jorden. 

Fire år senere blev hun anholdt og sigtet for at have forsøgt at bedrage City National Bank og Fortress Investment Group med falske papirer og checks. 

Hun endte med at blive idømt mellem fire og 12 års fængsel med en bøde på 24.000 dollars og derudover 200.000 i erstatning. 

Allerede i februar 2021 blev hun løsladt, men måneden efter blev hun igen anbragt i fængsel for at over overskride sit visa i USA. 

Powered by Labrador CMS