Forfalskede mesterværker solgt på nettet

Flere personer er blevet fængslet efter en politiaktion

Flere personer blev anholdt, da politiet slog til
Flere personer blev anholdt, da politiet slog til
Udgivet Opdateret

Spansk politi har lukket og slukket for en operation og anholdt flere personer, der er sigtet for at sælge falske kunstværker på internettet. Det oplyser myndighederne i Valencia i en pressemeddelelse.

27 malerier blev konfiskeret i forbindelse med aktionen, og mindst 18 af dem er ifølge myndighederne forfalskninger af blandt anden den kendte maler Francisco de Goya.

Til salg for 6,7 millioner

Myndighederne oplyser, at de anholdte blandt andet er sigtet for at sætte et forfalsket Goya-maleri til salg for 900.000 Euro, eller 6,7 millioner kroner. 

Ulovlighederne blev afsløret, da svindlerne solgte et værk til 18.000 Euro, godt 134.000 danske kroner, som siden blev forsøgt solgt videre for 45.000 Euro, mere end 330.000 danske kroner. Da maleriet blev nærmere undersøgt, viste det sig, at være en forfalskning, og politiet blev involveret. 

Politiet fandt frem til gruppen af svindlere, der havde mere end 30 værker til salg på nettet, og politiet opdagede, at svindlerne gøre brug af nogle ret simple metoder i deres arbejde. 

Blæselampe

Ifølge myndighederne ændrede svindlerne signaturen på nogle af malerierne ved at sætte en lap papir med en anden signatur ovenpå den oprindelige, og de forsøgte at få malerierne til at fremstå ældede ved at brænde dem med en blæselampe. 

Seks personer er blevet dømt i sagen, tre har fået 10 måneders fængsel, tre har fået tre måneders fængsel, og en er blevet frikendt.

- Politiet har med deres efterforskning lukket for et ulovligt netværk, der købte og solgte kunst på det sorte marked, siger Justits- og Indenrigsminister i Valencia, Gabriela Bravo, i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS