Skip to main content

Fra ferieby til fængsel

Nægter sig skyldig i drabsforsøg

En 29-årig mand er kommet alvorligt til skade efter knallertulykke i Vollsmose. (Arkivfoto).
En 29-årig mand er kommet alvorligt til skade efter knallertulykke i Vollsmose. (Arkivfoto).Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 40-årig mand, der mistænkes for at have stukket en anden mand ihjel i Hobro i begyndelsen af juni, er onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Det oplyser anklager Mette Bendix.

Han var efterlyst internationalt og blev anholdt i den italienske by Milano nogle dage efter knivstikkeriet. Siden er han blevet udleveret til Danmark og onsdag fremstillet i grundlovsforhør.

Knivstikkeriet fandt sted en fredag aften den 3. juni på en adresse på Randersvej i Hobro.

Alvorligt såret

Den 37-årige blev alvorligt såret. Han fik førstehjælp på stedet og blev efterfølgende fløjet med helikopter til behandling på et hospital. Men hans liv stod altså ikke til at redde trods flere dages indsats.

Den 40-årige er onsdag blevet fængslet på baggrund af en sigtelse om drabsforsøg - og ikke drab.

Det skyldes, at den 37-årige fortsat var i livet, da den 40-årige blev anholdt i Milano.

Ifølge Mette Bendix kan man ikke i første omgang gå videre med en drabssigtelse, når manden er blevet udleveret til Danmark på baggrund af en sigtelse om drabsforsøg.

Sigtelse kan ændres

- Sigtelsen kan dog ændres sig på et senere tidspunkt. Det vil kræve, at de italienske myndigheder accepterer det, eller at manden selv gør det, siger hun.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre. Derfor vides det ikke, om den 40-årige i det hele taget har udtalt sig, og hvad han i så fald har fortalt.

Han nægter sig skyldig i drabsforsøg.

Del din kommentar