Godt gået af fræk direktør

Både topdirektøren og bestyrelsen har totalt mistet dømmekraften i sag om sex-krænkede kvinder, mener Newsbreak.dk's chefredaktør Claus Jessen

Udgivet Opdateret

Man må ind imellem tage sig til hovedet - eller måske mellem benene - for at forstå, hvad der sker i hovederne på topchefer, som tror, at kvindelige attributter hos de ansatte hører til som en del af chef-privilegierne.

Senest har 47-årige Thomas Muurmann Henriksen måttet forlade sin stilling som øverste chef i milliardvirksomheden DanBred.

Det sker efter en lang række ledelsesmæssige svigt, som bestemt ikke behøver at udløse klapsalver for bestyrelsens arbejde eller for den åbenbart pigeglade direktør.

Ifølge Finans har en lang række kvinder angiveligt klaget over krænkende og seksuelle tilnærmelser. Direktøren, som indtil onsdag solgte avlssvin og sæd til hele verden, nærede angiveligt en særlig forkærlighed for helt unge kvinder.

Tre kvinder klagede i sommer over hans opførsel. Det førte til en intern undersøgelse. Så vidt så godt.

 Konklusionen på studierne af Thomas Muurmann Henriksens opførsel lød, at der var grundlag for alvorlig kritik af direktøren.

Men så røg kæden helt af i bestyrelseslokalet. For bestyrelsen valgte nemlig at lade direktøren fortsætte i jobbet. Bestyrelsesformand Christan Junker satte godt nok direktøren under skærpet overvågning og gav ham en påtale, der var til at forstå.

Kvinderne fik en passende undskyldning, og så håbede direktør og formand formentlig, at sagen ville gå i sig selv igen. På den måde kunne den på alle måder handlekraftige direktør fortsætte med at tjene penge ind til firmaet. 

Den slags tæller jo også i det samlede regnskab.

Så afslørede Finans sagen forleden - hvorefter skandalen begyndte at rulle. Thomas Muurmann Henriksen valgte onsdag efter hård presseomtale at tage sit tøj og gå sin vej.

- Det er vigtigt for mig, at min person og de fejltagelser, som jeg har begået, ikke kommer til at skygge for DanBreds videre udvikling, lød det fra den udfarende direktør.

Bestyrelsesformanden fremkommer også med en udtalelse i anledning af den opsigtsvækkende exit.

- At Thomas i dag har ønsket at trække sig fra sin post er en rigtig disposition, siger han.

Både bestyrelsen og Thomas Muurmann Henriksen har i den grad mistet troværdighed under den håbløst kluntede tilgang til sagen.

Tilbage står nu indtrykket af, at bestyrelsen har forsøgt at lukke skandalen ned ud fra devisen: Går den - så går den.

Hertil er kun en ting at sige: Tavshed og løgn bliver som regel afsløret. 

Det gør sandheden sjældent!

Powered by Labrador CMS