Skip to main content

Har du handlet her? 24-årig mand anholdt

Manden er sigtet for 21 tilfælde af svindel på nettet

Ifølge politiet foregik svindlen både via Facebook og DBA. Foto: Peter Koch.
Ifølge politiet foregik svindlen både via Facebook og DBA. Foto: Peter Koch.

En 24-årig mand blev torsdag anholdt og sigtet for 21 tilfælde af svindel på nettet. 

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi skriver i en pressemeddelelse, at kredsen på det seneste har modtaget flere anmeldelser fra borgere, der beskrev den samme fremgangsmåde. 

Sagerne startede ofte ved, at et offer blev kontaktet, på eksempelvis Facebook, og tilbudt koncert- eller festivalbilletter til attraktive priser. 

Ofret har sendt penge via bankoverførsel eller Mobilepay uden at modtage noget retur, og så er folk gået til politiet. 

Tænk dig om 

Politiet opfordrer generelt til, at man tænker sig grundigt om, når man skal til at slå en handel af med en privatperson på nettet. 

Du skal være meget skeptisk, hvis den vare, du bliver tilbudt, er unaturligt billigt. Det kan være rendyrket svindel, men det kan også være hæleri, hvilket også er ulovligt. 

Tidligere dømt

Politiet oplyser, at den 24-årige før er dømt for berigelseskriminalitet, og i pressemeddelelsen advarer lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson om, at at man ikke laver en "god og hurtig handel", før man har taget nogle ordentlige forholdsregler. 

- Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle, følge sin mavefornemmelse og ikke falde for et tilbud, der er for godt til at være sandt. Pas på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen, siger Rune Nilssoni pressemeddelelsen. 

Den 24-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør senere torsdag. 

Del din kommentar