Her ender de dræbte pirater

De fire pirater, som blev dræbt i skudveksling med danske styrker i Guineabugten, er udleveret til Nigeria

Udgivet Opdateret

De fire pirater, som i november blev dræbt i en skudveksling med danske specialstyrker i Guineabugten er fredag blevet overdraget til de nigerianske myndigheder.

Det skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

De fire mænd blev dræbt, da det den 24. november kom til en skudveksling mellem de formodede pirater og mandskab fra den danske fregat "Esbern Snare".

Foregik til søs

Fire andre blev anholdt. Tre af dem er siden løsladt, mens den fjerde blev bragt til Danmark og varetægtsfængslet i et grundlovsforhør i København.

Overdragelsen af de fire døde mænd foregik til søs. Med to af fregattens gummibåde blev de overført til et nigeriansk fartøj, som de kom om bord i via en luge på agterdækket.

Herefter blev dokumenter for overlevering underskrevet og afleveret.

ESBERN SNARE

Fregatten Esbern Snare eller HDMS Esbern Snare (F342) er et skib af Absalon-klassen tilhørende Søværnet. Skibet havde tidligere betegnelsen L17 Esbern Snare.

Fregatten Esbern Snare er opkaldt efter krigeren Esbern Snare (Hvide), der med sit skib alene kæmpede mod 40 vendiske skibe, for til sidst at narre dem på flugt i nattens mulm og mørke. Desuden var han bror til Absalon.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS