Her ryger vanvidsbilistens Mustang

Ejeren har klaget over, at politiet har beslaglagt en Ford Mustang, hvori der blev kørt over 100 procent af det tilladte

Politiet beslaglagde fredag aften en Ford Mustang på grund af vanvidskørsel.
Politiet beslaglagde fredag aften en Ford Mustang på grund af vanvidskørsel.
Udgivet Opdateret

Færdselsbetjente beslaglagde sent fredag aften en Ford Mustang GT fra 2006, som var blevet målt til at køre mindst 123 kilometer i timen i et ræs mod en anden bil.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Kapløbet skete på Ejby Industrivej i Glostrup, hvor den tilladte hastighed er 60 kilometer i timen, og dermed var hastigheden over 100 procent af det tilladte.

Føreren, en 24-årig mand, blev efterfølgende standset og sigtet for at have kørt om kap i bilen, som har en ottecylindret 4,6 liters motor med 300 hestekræfter, oplyser politiet.

Beslaglagt på stedet

Fordi hastigheden var over 100 procent hurtigere end tilladt, blev bilen beslaglagt på stedet efter de nye skærpelser for vanvidskørsel og kørt væk på en autotransport.

- Bilens ejer, som er en anden end føreren, har protesteret over politiets beslaglæggelse, og derfor har anklagemyndigheden nu anmodet om rettens tilladelse til at opretholde beslaglæggelsen, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Efter politiets sagsbehandling af sagen er færdig, vurderer anklagemyndigheden, om der er grundlag for at rejse tiltale for en domstol.

En dom for kap- og væddeløbskørsel med 100 procents hastighedsoverskridelse kan ende med fængsel og mistet førerret til føreren samt konfiskation af bilen.

Vanvidsbilisme straffes hårdere

  • Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder: Straffen skærpes med 150 procent. 
  • Uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder: Straffen skærpes med 100 procent
  • Forsætlig fareforvoldelse i forbindelse med færdselslovsovertrædelser: Straffen skærpes med 50 procent
  • Flugtbilisme: Straffen skærpes med 50 procent

Desuden:

  • Udvidelse af straffelovens bestemmelser om uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, så også de groveste hastighedsovertrædelser omfattes. Dermed vil samtlige færdselslovsovertrædelser, der indgår i regeringens definition af vanvidskørsel, blive anset som særligt strafskærpende omstændigheder.

Kilde: Justitsministeriet

Powered by Labrador CMS