Skip to main content

Holdt 14-årig pige indespærret i 18 timer

En 34-årig mand er ved Retten i Lyngby blevet idømt fængsel på ubestemt tid for en række grove forbrydelser

Voldtægter, vold og grove trusler. En 34-årig mand er så farlig for sine omgivelser, at han skal bag tremmer på ubestemt tid.

Ved Retten i Lyngby er manden mandag blevet idømt forvaring for sine forbrydelser, skriver B.T.

Dermed har retten fulgt anklager Sophie Gades påstand.

Allerede i maj blev den 34-årige dømte kendt skyldig i de alvorlige anklager, men han skulle mentalundersøges, før straffen kunne udmåles.

Fire kvindelige ofre

Han er dømt for at have udsat i alt fire piger og kvinder for voldtægter, vold og grove trusler.

Det var på Christiania i København, at den 34-årige mødte sine fire ofre - tre piger på 14, 16 og 17 år samt en 20-årig kvinde. 

Ifølge retten var alle fire psykisk sårbare og udsatte unge. Flere af dem havde et misbrug af stoffer, og den nu dømte mand solgte ulovlig narko på fristaden.

Han var tiltalt for i alt ti tilfælde af trusler, vold, frihedsberøvelse, røveri og voldtægt mod de fire ofre. 

Mareridt

Retten fandt ham i det store og hele skyldig i samtlige forhold.

Blandt andet blev han fundet skyldig i at have holdt en 14-årig pige indespærret i 18 timer i juli sidste år. Det skete i en lejlighed i Lyngby.

Mareridtet for den 14-årige pige begyndte ved 03-tiden natten til 22 juli.

Ved Retten i Lyngby er et enigt nævningeting nået frem til forvaring som straf til en 34-årig mand, der er dømt for voldtægter, vold og trusler. (Arkivfoto)
Ved Retten i Lyngby er et enigt nævningeting nået frem til forvaring som straf til en 34-årig mand, der er dømt for voldtægter, vold og trusler. (Arkivfoto)Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Spyttede hende i ansigtet

Frem til klokken 21 blev hun voldtaget to gange. 

Undervejs tog den 34-årige flere gange kvælertag på hende, gav hende flere lussinger, hev hende i håret og spyttede hende flere gange i ansigtet.

I retten nægtede den dømte sig skyldig. 

Han forklarede, at det var pigen, der havde lagt op til ham, og at han troede, at hun var 16 år. Desuden gik han på et tidspunkt fra lejligheden, og hun havde derfor mulighed for at slippe væk.

Efterladt nøgen i lejligheden

Men pigen var efterladt nøgen i lejligheden uden sin telefon, og sammen med grove trusler fra den dømte betød det, at hun ikke turde gå nogen steder.

Desuden havde pigens mor tre dage før overgrebene skrevet til ham, at hun kun var 14 år, og hendes skader passede med hendes forklaring om, hvad der var sket.

Retten fandt også manden skyldig i at have voldtaget en 17-årig pige i sin lejlighed i sommeren 2021. Hans forklaring om, at samlejet var frivilligt, fejede retten af bordet som "utroværdig".

Har anket dommen

En dom til forvaring er en foranstaltning, som bruges i sager, hvor retten vurderer, at en almindelig fængselsstraf ikke er tilstrækkelig til at beskytte samfundet mod farlige personer.

En forvaringsdømt har ret til med jævne mellemrum at få sin sag vurderet af domstolene, men det vil i sidste ende være op til en dommer at afgøre, om den dømte kan sættes på fri fod.

En dom til forvaring kan derfor i teorien være en indespærring for livet.

Den 34-årige har anket dommen på stedet. Dermed skal sagen videre til Østre Landsret.

Tilfredsstillende

Nordsjællands Politi opfordrede i forbindelse med efterforskningen af sagen til, at man kontaktede politiet, hvis man var blevet udsat for seksuelle overgreb af manden.
- Det er tilfredsstillende, at retten var enig med anklagemyndighedens bevisvurdering i sagen og fandt tiltalte skyldig i flere grove overgreb. 

- Ved at idømme den tiltalte forvaring har retten i dag sendt et stærkt signal om, at så grove forbrydelser skal straffes hårdt. Forvaring er, i lighed med fængsel på livstid, den eneste sanktion i Danmark uden tidsbegrænsning, siger anklager Sophie Gade fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, gældende for både den dømte og de forurettede. Der gives derfor ikke yderligere oplysninger om sagens parter.

Del din kommentar