Nu bliver Holst politianmeldt

Enhedslisten og Socialdemokraterne vil politianmelde Carl Holst, efter Statsforvaltningens afgørelse om, at Holst handlede ulovligt.

Carl Holsts eks-kolleger i Region Syddanmark vil nu politianmelde ham. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Enhedslisten og Socialdemokraterne vil politianmelde Carl Holst, efter Statsforvaltningens afgørelse om, at Holst handlede ulovligt.

Flere af medlemmerne af regionsrådet i Syddanmark er klar til at politianmelde den tidligere formand, Carl Holst, skriver dr.dk.

»Der er foregået ulovlige ting, og det er ikke acceptabelt, så han skal politianmeldes,« fortæller Næstformand i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S) til DR Fyn.

Også hos Enhedslisten mener man, at den tidligere regionsrådformand skal politianmeldes.

Udmeldingerne kommer efter, at Statsforvaltningen tirsdag konkluderede, at den tidligere forsvarsminister, regionsrådsformand og nuværende kirkeordfører for Venstre, Carl Holst (V), forbrød sig mod loven under folketingsvalget i juni tidligere i år.

Carl Holst, der på daværende tidspunkt var regionsrådsformand i Region Syddanmark, benyttede sig nemlig her af sin personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, til opgaver, der var relateret til folketingsvalget, på trods af at Christian Ingemann Nielsen var ansat af regionen.

»Det er således Statsforvaltningens opfattelse, at den omhandlede bistand til førelse af valgkamp ligger uden for lovgivningens rammer, og at denne bistand således har været ulovlig,« står der i afgørelsen.

Sagen tog for alvor fart tidligere på efteråret, da det stod klart, Christian Ingemann Nielsen tiltrådte som Carl Holst særlige rådgiver i Forsvarsministeriet. Det vakte opsigt i Region Syddanmark, hvor flere politikere var bekendte med, at Christian Ingemann Nielsen indtil da havde arbejdet for Holst i regions-regi.

Powered by Labrador CMS