Jagter disse trafikanter

Politiet gennemfører landsdækkende spirituskontrol på J-dag

Politiet holder særligt øje med spritbilister i dagene omkring J-dag
Politiet holder særligt øje med spritbilister i dagene omkring J-dag
Udgivet Opdateret

Fredag er det blevet tid til den traditionsrige J-dag, hvor årets julebryg serveres på værtshuse og barer for første gang.

Politiet markerer frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Vi må nok forvente, at se rigtig mange mennesker i gadebilledet henover weekenden med start fredag, simpelthen pga. frigivelsen af julebryggen. I 2020 var alle festligheder aflyst, hvorfor mange nok vil tage revanche i år. Vi byder folk velkomne og håber at de får en fantastisk aften, men også tænker sig om og lader bilen stå og trække cyklen hjem, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Ved den tilsvarende indsats i 2020 blev der landet over i løbet af fire kontroldage sigtet 88 spirituspåvirkede førere, hvoraf 17 var involveret i færdselsulykker, mens 125 førere blev sigtet for at køre i narkotika eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf fem var involveret i færdselsulykker, skriver politiet.

Sket et stort fald

29 personer blev dræbt og 305 kom til skade i spiritusulykker i 2020. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

- Set over de sidste 10 år er der sket et stort fald i antallet af dræbte og alvorligt til-skadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret, hvilket er enormt positivt, siger Christian Berthelsen.

- Men for at vi kan fortsætte en positiv udvikling kræver det ikke alene politiets tilstedeværelse – det kræver at hele sam-fundet - os alle sammen - tager ansvar og hjælper til for at forhindre spirituskørsel, fortsætter han.

Powered by Labrador CMS