Kan du undslippe lovens våde arm?

Politiet holder øje med den maritime sikkerhed

Udgivet Opdateret

Hvis du prøver at komme væk fra den danske sommervarme på landjorden ved at stikke til søs, skal du huske dit lovpligtige sikkerhedsudstyr, hvis ellers du vil slippe for at få en bøde. 

Østjyllands Politi skriver i et Facebook-opslag, at kredsens maritime betjente var på vandet ud for Aarhus i weekenden, og da man sejlede i havn, havde man udskrevet flere bøder. 

Husk din vest

Politiet skriver, at man udskrev fem bøder, på 1500 kroner stykket, til paddleboardere, der alle havde det til fælles, at de ikke havde den lovpligtige vest med. 

"Det er ret simpelt: Alle fartøjer på vandet skal have en vest med til hver person. Så er I fire i en båd, skal der være fire veste - er du en enkelt på et paddleboard, skal du have én vest med," skriver politiet.

Flere bøder

Det er ikke kun paddleboardere, der skal være opmærksomme på loven, når de er på vandet. 

Østjyllands Politi skriver, at man ofte får anmeldelse om speedbåde og vandscootere, der sejler for vildt, når vejret er godt, og i weekenden skrev man da også to bøder ud til speedbådsførere, der sejlede for stærkt tæt på land. 

"Hen over sommeren vil vi løbende være til stede på vandet rundt i de østjyske farvande. Bare fordi man er til søs, skal man jo ikke lade reglerne sejle," skriver politiet. 

Powered by Labrador CMS