Kendt drabschef nægter alt

Tidligere drabschef Jens Møller brugte politiets sagssystem i arbejdsregi, forklarede han torsdag i retten

Den nu tidligere drabschef Jens Møller afviser at have udnyttet politiets sagssystem til brug for udgivelsen af hans bog 'Opklaret'. (Arkivfoto)
Den nu tidligere drabschef Jens Møller afviser at have udnyttet politiets sagssystem til brug for udgivelsen af hans bog "Opklaret". (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

17 gange skulle den nu tidligere drabschef Jens Møller have lavet opslag i politiets sagssystem, Polsas, til brug for sin bogudgivelse i 2018.

Det mener anklagemyndigheden.

Men ifølge hovedpersonen selv misbrugte han ikke sin stilling som polititjenestemand uden en tjenstlig anledning forud for udgivelsen.

I Københavns Byret torsdag refererede anklageren i sagen, Jette Malberg, dog til en forklaring, som Møller skulle have givet til politianklagemyndigheden.

Til den havde han forklaret, at han i forbindelse med en sag, der refereres til som "Øbromanden", havde brugt sagssystemet til at lave et faktacheck.

Ikke forklaret sig korrekt

Men i retten torsdag forklarede den tiltalte drabschef, at han formentlig ikke havde fået forklaret sig korrekt.

- Jeg havde læst en artikel i Nordisk Kriminalreportage, hvor der fremgik noget fra sagen "Øbromanden", der var uoplyst for mig, sagde han i retten med henvisning til en sag om en serievoldtægtsmand.

- Det ville jeg vide mere om. Ikke fordi at jeg var nysgerrig i forhold til bogudgivelsen, men fordi jeg ville vide det som leder.

- Jeg skulle have et retvisende billede af en sag, der havde været behandlet i min afdeling. Derfor slog jeg det op.

Husker ikke opslag

De 17 opslag i Polsas, som ifølge anklagemyndigheden skulle være decideret misbrug, er blevet lavet i forbindelse med to tidligere sager.

Foruden "Øbromanden" skulle han også have lavet opslag i retsdokumenterne fra en sag ved navn "Kondiløberen".

Begge sager er senere blevet omtalt i hans bog.

I sagen om "Kondiløberen" kan Jens Møller ikke huske at have lavet syv opslag, som han anklages for.

- Derfor antager jeg, at jeg har lavet opslaget i forbindelse med en journalistisk henvendelse, lød hans forklaring.

Sagens tredje retsmøde ventes afsluttet 16. september, men domsafsigelsen må man vente lidt længere på, lod dommeren i sagen, Elisabeth Larsen, forstå torsdag.

- Domsafsigelsen kommer først på et senere tidspunkt, lød det.

Powered by Labrador CMS