Kongehuset dropper Herlufsholm

Frederik og Mary har fået nok - men det har været en svær proces

Udgivet Opdateret

Prins Christian stopper på Herlufsholm og prinsesse Isabella begynder ikke i 9. klasse på skolen efter omfattende kritik, fremgår det af Kongehusets hjemmeside.

'Spørgsmålet om vores søn Christians og vores datter Isabellas skolevalg har fyldt meget for os, og den ulykkelige sag har bragt mange og stærke holdninger i spil i offentligheden,' hedder det i oplaget.

Vi har grundlaget nu

Videre står der:

'Det er helt forståeligt, når det handler om børn og unges trivsel. Samtidig har det været vigtigt for os at stå ved vores grundtanke om, at store beslutninger skal træffes på et oplyst grundlag. Det grundlag har vi nu.'

Har været svært

- Det har været en svær proces for os som familie. Men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som kronprinspar har vi valgt, at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien, fremgår det af udtalelsen.

Alle bånd til skandaleskolen Herlufsholm er kappet.
Alle bånd til skandaleskolen Herlufsholm er kappet.

Kronprinsparret vil i løbet af sommeren sammen med parrets børn "tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg".

Trak sig

Lørdag måtte hele bestyrelsen for Herlufsholm trække sig efter en sønderlemmende kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Der er næppe nogen tvivl om, at det netop er denne kritik, som har slået hovedet på sømmet for kronprinsparret.

Uden fortilfælde

Professor Peter Allerup, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, vurderer, at der er tale om en historisk hård kritik.

- Det er uden fortilfælde, og jeg har ikke tidligere set en kritik, der er mere præcis og hård.

- Når der fares så hårdt frem fra tilsynsmyndighedens side, er det fordi, der har siddet en bestyrelse og en rektor, der burde have reageret tidligere, sagde Peter Allerup til Ritzau tidligere søndag.

HER ER ORDLYDEN

Kronprinsparrets har lagt nedenstående udtalelse om Herlufsholm ud på kongehuset.dk:

Som vi tidligere har meldt ud, er vi dybt rystede over de beretninger, der er kommet frem om Herlufsholm den seneste tid. Vi har også gjort det klart, at vi som forældre til et barn på skolen forventer, at skolen gør det, der skal til, for at rette op på de uacceptable forhold.

Oplysningerne i den netop offentliggjorte foreløbige afgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet retter en særdeles hård kritik fra en statslig myndighed mod Herlufsholm og stiller krav til skolen på flere niveauer, ikke mindst ledelsesniveauet.

Spørgsmålet om vores søn Christians og vores datter Isabellas skolevalg har fyldt meget for os, og den ulykkelige sag har bragt mange og stærke holdninger i spil i offentligheden. Det er helt forståeligt, når det handler om børn og unges trivsel. Samtidig har det været vigtigt for os at stå ved vores grundtanke om, at store beslutninger skal træffes på et oplyst grundlag. Det grundlag har vi nu.

Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge.

Kronprinsparret

Kilde: Kongehuset.dk
Powered by Labrador CMS