Her er de mest uopmærksomme trafikanter

En rundspørge blandt LB Forsikrings kunder udpeger bilister som de mest uopmærksomme i trafikken.

Udgivet Opdateret

Denne uge har Rådet for Sikker Trafik fokus på uopmærksomhed i trafikken. Det viser sig blandt andet gennem kampagnen Læg mobilen – så er du lægger.

LB Forsikring har adspurgt 2868 af deres medlemmer om uopmærksomhed i trafikken. Det har vist en tro på egne evner i trafikken, men en større tvivl på andres evner.

Desuden peger medlemmerne også på, hvem der er de mest uopmærksomme i trafikken.

Det skriver LB Forsikring i en pressemeddelelse.

Mange uopmærksomme bilister

Blandt medlemmerne er der en klar konsensus om, at der er mange uopmærksomme trafikanter.

Hele 84 procent af de adspurgte medlemmer mener i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad, at andre trafikanter er uopmærksomme i trafikken.

Det vurderes, at det er bilister, der er de mest uopmærksomme, hvis det står til LB Forsikrings medlemmer.

På trods af det har de fleste en stor tro på, at det ikke er deres egne egenskaber i trafikken, der er dårlige. Det er derimod de andres.

– Det er nok en meget klassisk tilgang til ens egne evner. Her har man lidt lettere ved at se fejl hos andre end hos en selv. Vi kan dog se i svarene, at hele 71% vil være villige til at ændre deres kørselsadfærd for at højne trafiksikkerheden. Det synes vi er meget positivt, siger Sune Bille Larsen, chef for LB Forsikrings innovationshub LBeta.

Fingre på mobilen

Rådet for Sikker Trafik, som rundspørgen foretaget af LB Forsikring læner sig op ad, peger på, at 70 procent af det, der distraherer os i trafikken, er inde i bilen.

Det kan forsikringskunderne nikke genkendende til.

Noget af det, der i sandhed kan fjerne fokus fra vejen, er mobiltelefonen. De adspurgte medlemmer erkender da også, at de nogle gange har svært ved at holde fingrene fra telefonen.

Over halvdelen angiver, at de rører ved deres mobil under kørsel.

Forskellige løsninger

Rundspørgen har blandt andet også fokuseret på noget mere løsningsorienteret. Medlemmerne er blevet spurgt om, hvad de tror, der vil virke mod uopmærksomhed i trafikken.

Svarene skiller sig ud i forhold til køn.

Kvindelige medlemmer mener i høj grad, at det er strengere straffe for eksempelvis at bruge telefonen under kørsel, der kunne afhjælpe uopmærksomme trafikanter, mens det ikke er de mandlige medlemmers overbevisning.

De mandlige medlemmer hælder mere til en øget politikontrol som en løsning.

Medlemmerne kan dog blive enige om, at det, de frygter mest ved uopmærksomme trafikanter, er, at en af deres kære skulle komme alvorligt til skade frem for skader på bilen.

– Selvom vi som forsikringsselskab har rigtig mange sager med bilskader, så er det altid tusinde gange værre, med personskader end skader på døde ting. Det ved vi godt i LB Forsikring, og det ved vores medlemmer også, siger Sune Bille Larsen.

Powered by Labrador CMS