Skip to main content

Kræves dømt: Sendte pige til Pakistan

Ung kvinde har fortalt om "hverdagsvold"

En ung kvinde har fortalt om gentagen vold, og at hun blev tilbageholdt i Pakistan og forsøgt tvangsgift.

Det fortæller anklager Peter Godsk torsdag eftermiddag i Retten i Glostrup, hvor han kræver pigens mor idømt tre et halvt års fængsel og pigens stedfar to et halvt til tre år.

Parret, der begge har pakistansk baggrund, risikerer også at få frataget deres danske statsborgerskab og blive udvist.

Voldsomme afstraffelser

Det sker, fordi de ifølge anklageren fik indfødsret ved svig, fordi de ikke fortalte om den kriminalitet, han mener, at de har begået.

- De har altså pligt til at fortælle om det eller trække ansøgningerne (om indfødsret, red.) tilbage, siger Peter Godsk.

I sagen er datteren blevet afhørt bag lukkede døre. Men Peter Godsk henviser i sin procedure til, at hun har fortalt om "hverdagsvold" - slag og lussinger flere gange ugentlig.

Indimellem har der ifølge datteren også været tale om voldsomme afstraffelser. 

Slået med strygejern

Ifølge anklageskriftet har moren blandt andet slået med et strygejern, en træbøjle og en lanterne.

Moren og stedfaren - især moren - har ifølge anklageskriftet stået bag en årelang mishandling af pigen fra 2015 til 2020.

Desuden skal de gennem tre et halvt år fra 2017 til 2020 tilbageholdt teenagedatteren i Pakistan. 

"Som brude eller lig"

Det var moren, der i februar 2017 rejste med datteren til Pakistan, mens stedfaren var i landet flere gange.

Parret skal også have forsøgt tvangsgifte datteren til et familiemedlem i Pakistan. Da var pigen 15 år, og moren sagde ifølge anklageskriftet, at "kvinderne i deres familie kun forlod huset som brude eller som lig".

I det første år skal pigen være blevet låst inde i forskellige huse uden adgang til telefon eller internet.

- Hun forsvandt fra Danmark og internettet fra den ene dag til den anden, siger anklager Peter Godsk, der også henviser til vidneforklaringer.

Nægter sig skyldige

Moren er i sagen også tiltalt efter en paragraf om at sende sit barn på genopdragelsesrejse. Datteren kom til Danmark igen i efteråret 2020 efter involvering fra den danske ambassade.

Både moren og stedfaren nægter sig skyldige. De vil frifindes.

- Der er noget ravruskende galt med de anmeldelser, siger forsvarer Morten Wosylus Kamp.

Ifølge ham er der tale om påstand mod påstand.

Retssagen begyndte i juni. Moren har siddet varetægtsfængslet siden juli 2021, mens stedfaren blev løsladt i august i år.

Det er uvist, hvornår der afsiges dom.

I Retten i Glostrup nærmer en sag om mishandling, forsøg på tvangsægteskab og tilbageholdelse i Pakistan sig sin afslutning. Torsdag har anklager Peter Godsk stillet krav om flere års fængsel. (Arkivfoto).
I Retten i Glostrup nærmer en sag om mishandling, forsøg på tvangsægteskab og tilbageholdelse i Pakistan sig sin afslutning. Torsdag har anklager Peter Godsk stillet krav om flere års fængsel. (Arkivfoto).Philip Davali/Ritzau Scanpix
Del din kommentar