Kvinde dræbt: Nu begynder vanvids-retssag

En polsk mands vanvidstur endte i august med at koste livet for en 61-årig kvinde ved Storebæltsbroens betalingsanlæg, da manden bragede op i et ægtepars bil

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Sjællandske

Med kokain, hash og en alkoholpromille på mindst 1,2 i blodet kørte en polsk mand op bag i en 61-årig kvindes bil ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen den 27. august sidste år.

Kvinden døde et par dage senere af sine kvæstelser.

I dag sidder den 32-årig polsk mand på anklagebænken i sagen i Retten i Næstved. 

Manden har siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt umiddelbart efter påkørslen.

Beskriver vanvidstur

Anklageskriftet beskriver blandt andet mandens vanvidstur i en sølvgrå Alfa Romeo fra Odense, som sluttede, da manden i sin påvirkede tilstand, i høj fart, smadrede ind i en bil med et par, som var ved at standse ved betalingsanlægget.

Kollisionen endte fatalt for en uskyldig 61-årig kvinde fra Randers, som var passager i bilen.

Anklageskriftet fylder syv sider, og turen fra Odense er kun den ene del af sagen, skriver Sjællandske Nyheder.

Helt særlig grad

Anklagen omhandler to sager, hvor der er beskrevet en lang række lovovertrædelser, som alt i alt peger på en helt særlig grad af vanvidsbilisme.

I anklageskriftet påpeger politiet, at han på turen fra Odense nåede han at køre mod kørselsretningen, ramme et skilt, køre over for rødt, overhale adskillige biler indenom - blandt andet via nødsporet. Nogle bilister var nødt til at undvige.

Politiet beskriver ifølge Sjællandske Nyheder en stærkt slingrende kørsel, hvor den polske mand blandt andet ramte autoværnet flere gange, hvorefter han fortsatte.

Kørte helt tæt på

Anklageskriftet beskriver ligeledes, hvordan den 32-årige polak kørte helt tæt på forankørende for at overhale indenom, når muligheden bød sig. Han ramte også en bil, da han overhalede mellem to biler.

Både fordi han ramte autoværnet, og fordi han ramte medtrafikanter, er den polske mand flugtbilist i juridisk forstand, skriver SN.dk.

Langt anklageskrift

Retssagen begynder i dag, tirsdag 14. marts, og der er sat seks retsdage af til sagen. Og det er mange dage, når det handler om en færdselssag.

- Det er et langt anklageskrift, og vi har 26 vidner og tolkning, forklarer anklager Laura Rahbek, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Sjællandske Nyheder. Hun forventer, at der falder dom den 17. april.

Det var den 27. august sidste år den voldsomme ulykke skete.
Det var den 27. august sidste år den voldsomme ulykke skete.
Powered by Labrador CMS