Misbrugte død mor i kælderen

Liget var pakket ind i bandager og omgivet med kattegrus

Ifølge politiet gemte manden den døde mor væk i en kælder
Udgivet Opdateret

En 66-årig mand er mistænkt for at have gemt liget af sin mor i en kælder i over et år.

Det skriver BBC og ORT.

Sagen udspiller sig i Østrig, hvor politiet mistænker manden for at have holdt moderens død hemmelig for fortsat at kunne hæve hendes pension.

Postbud ville tale med kvinden

Ifølge politiet blev pensionen udbetalt månedligt, og hver måned blev der sendt et brev til kvinden.

Da et nyt postbud mødte op på kvindens adresse og insisterede på at levere brevet til hende personligt, endte brevet med at blive sendt retur.

Herefter blev der igangsat en undersøgelse, og i den forbindelse fandt man liget af kvinden i kælderen.

Is, bandager og kattegrus

Myndighederne mener, at kvinden har været død i et års tid, og Helmuth Gufler, betjent ved svindelafdelingen ved politiet i Tyrol, fortæller ORT, at der er lagt et stort arbejde i at holde liget skjult for offentligheden.

Kvinden blev gemt af vejen i en kælder. Liget var omgivet af is, der løbende blev skiftet ud. Liget var også pakket ind i bandager, og der var strøet kattegrus ud over gulvet for at lukke af for lugten fra kropsvæsker. Helmuth Gufler fortæller, at liget var mummificeret, da det bev fundet.

Fattede ikke mistanke

Kvinden havde to sønner, og det er den ene, der er mistænkt for at have holdt liget skjult. Den anden søn troede, at moderen var indlagt på et sygehus.

Den mistænkte i sagen har fortalt politiet, at han overvejede at anmelde moderens død, men han blev ved med at udskyde det.

Ifølge politiet var sønnen ikke til stede, da moderen døde. Det var en sygeplejerske derimod, og manden har fortalt politiet, at det var sygeplejersken, der fortalte ham om moderens død.

Havde brug for pengene

Manden har fortalt politiet, at han holdt moderens død hemmelig, fordi han ingen indkomst havde, og han havde derfor brug for hendes pension.

Ifølge politiet blev der i alt udbetalt 371.780 kroner (50.000 Euro) i pension til den døde kvinde, for sandheden kom frem.

Det er politiets teori, at kvinden er død af naturlige omstændigheder, og hendes 66-årige søn er sigtet for svindel og usømmelig omgang med lig.

Powered by Labrador CMS