Mistænkts kontakt skal kulegraves

En eventuel kontakt med psykiatrien bliver nu undersøgt

Udgivet Opdateret

En 22-årig mand er mistænkt for skyderiet i Field's søndag.

Nu skal hans eventuelle kontakt til det psykiatriske system undersøges.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Efter skyderiet i Fields i søndags har Sundhedsministeriet og Region Hovedstaden aftalt, at regionen iværksætter en faglig afdækning af den formodede gerningsmands kontakt til psykiatrien for at sikre optimal læring af hændelsen.

Efter den tragiske hændelse, hvor tre personer er døde og flere er såret, har politiet oplyst, at den formodede gerningsmand havde en relation til psykiatrien. 

Derfor har Sundhedsministeriet og Region Hovedstaden aftalt, at regionen skal stå for en faglig afdækning af den formodede gerningsmands kontakt til det psykiatriske sundhedsvæsen. 

Skal sikre optimal læring

Den faglige afdækning vil ske med inddragelse af faglige eksterne eksperter samt relevante myndigheder. Dette sker for at sikre den optimale læring af forløbet.

Her ses den mistænkte blive ført væk i en såkaldt DNA-dragt
Her ses den mistænkte blive ført væk i en såkaldt DNA-dragt

- De konkrete omstændigheder bag denne tragiske hændelse skal undersøges nærmere, og jeg har derfor aftalt med Region Hovedstaden, at de iværksætter en grundig faglig afdækning af den formodede gerningsmands kontakt til psykiatrien. Vi skal gøre alt, hvad der er muligt for at lære af det konkrete forløb, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Bakkes op

Formand for Region Hovedstadens Social- og Psykiatriudvalg Peter Westermann (SF) siger:

- Sagen skal undersøges grundigt - det skylder vi ofrene og deres pårørende og alle andre, der var tæt på de uhyggelige begivenheder i Fields. Vi samarbejder og inddrager alle relevante myndigheder i den her afdækning.

Når Region Hovedstaden har færdiggjort sin afdækning, og konklusionerne foreligger, vil de indgå i vurderingen af behovet for yderligere initiativer.

Tre dræbte - fire alvorligt såret

Tirsdag eftermiddag er det kommet frem, at de fire, der blev alvorligt såret af skud, alle er uden for livsfare. 

Mandag morgen meddelte Københavns Politi, at en 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand, som er russisk statsborger, men bor i Danmark, blev dræbt i skyderiet.

De fire, der blev ramt af skud er en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig pige.

22-årig anholdt

Politiet anholdt søndag en 22-årig etnisk dansk mand i sagen.

Han er sigtet for tre drab og syv drabsforsøg.

Han er varetægtsfængslet i knap fire uger på en psykiatrisk afdeling.

Powered by Labrador CMS