Niels knust: De kan dø indenfor en uge

Niels Grøn begræder tabet af sine eksotiske dyr. Nu er han bange for, at drengedrømmen brister

Udgivet Opdateret

Se video ovenfor

Niels Grøn er dybt berørt efter indbrud i Reptilhuset natten til søndag, hvor han fik stjålet krybdyr for omtrent 70.000 kroner.

- Jeg er meget ked af det. Dyrene betyder alt for mig, så det fylder meget i mine tanker i disse dage, fortæller Niels Grøn, som ejer Reptilhuset, til Newsbreak.dk og fortsætter:

- Det har været min drøm at åbne en zoologisk have, siden jeg var 12 år.

Store planer på pause

Niels Grøn har planer om at åbne en zoologisk have på sin landejendom mellem Vildbjerg og Sørvad, men de planer er nu sat på pause. 

Ejeren har fået stjålet fire babykrokodiller, to alligatorsnappere på henholdsvis 27 og 31 kilo og en stor leopardskildpadde på knap 20 kilo.

Give op eller kæmpe videre?

Krybdyr har altid været Niels Grøns store passion. Nu står han i et dilemma. Skal han opgive sin drøm, eller skal han kæmpe videre og føre den ud i livet?

- Spørgsmålet er, om tyvene skal lykkes med at knække mig. Det er det tredje indbrud på et år. Det koster mig tid og penge, fortæller Niels Grøn.

- Jeg er i tvivl om, hvorvidt det er det hele værd. Hver måned bruger jeg 20.000 kroner på min passion. Jeg kunne vælge at sælge hele lortet, fortsætter han. 

I talende stund er der 50 procent sandsynlighed for, at Niels Grøn kaster håndklædet i ringen, og 50 procent sandsynlighed for, at han klør på.

Kan flænse et menneske i stykker

Niels Grøn ejer omkring 150 krybdyr, men det er ifølge ham "hovedattraktionen", som er blevet stjålet. Og dyrene er hverken kæledyr eller legetøj, fastslår han.

- Dyrene er nogle bæster. Krokodiller kan blive op til 1,80 meter lange. Når de bliver så store, kan de flænse et menneske i stykker.

Imens krokodillerne er små, er de dog ikke farlige, hvis de håndteres af kyndige personer. 

Bekymret ejer

Niels Grøn frygter, at hans eksotiske dyr ikke trives eller sågar ikke overlever.

- Det er dyrene, jeg er mest bekymret for. Hvis babykrokodiller befinder sig i for holdt vand, så dør de inden for en uge.

Her ses en ud af de i alt fire babykrokodiller. som er blevet stjålet. Derudover er to alligatorsnappere på henholdsvis 27 og 31 kilo og en stor leopardskildpadde på knap 20 kilo væk.
Her ses en ud af de i alt fire babykrokodiller. som er blevet stjålet. Derudover er to alligatorsnappere på henholdsvis 27 og 31 kilo og en stor leopardskildpadde på knap 20 kilo væk.

Frit lejde: Vil have dyrene tilbage

Ifølge Niels Grøn er politiet på bar bund, da de ikke har nogen spor at gå efter.

Til gengæld har ejeren selv forbindelser til mange andre ejere, forhandlere og dyreparker i både ind- og udland. så han formoder, at det ikke vil lykkes for tyvene at sælge krybdyrene videre, uden at han får nys om det.

Frem til fredag er der dømt frit lejde i Reptilhuset.

- Tyvene kan komme og aflevere dyrene - uden at det får nogen konsekvenser. Jeg venter med at sætte videoovervågning op. Jeg håber inderligt, at jeg får mine dyr tilbage, fortæller han.

Powered by Labrador CMS