Nu vil han tilstå: Kørte ægtepar ihjel

Med MDMA, THC og kokain i blodet kørte bilist ind i et ægtepar, som døde på stedet. Nu ventes han at tilstå

Udgivet Opdateret

En nu 31-årig mand havde indtaget flere forskellige stoffer, da han 16. juli var skyld i en ulykke, der kostede et ældre ægtepar livet nær Grenaa.

Det fremgår af sigtelsen i en retsmødebegæring, som anklagemyndigheden har udarbejdet i sagen, der ventes afgjort på tirsdag med en tilståelse i Retten i Randers.

Ifølge sigtelsen havde bilisten både kokain, MDMA og THC - det aktive stof i cannabis - i blodet, da dødsulykken skete omkring klokken 22.50.

Kom over i modsatte vognbane

Ulykken fandt sted, da den yngre mand var på vej fra Radio ABC Beach Party, som havde været afholdt i Grenaa.

På Århusvej uden for Grenaa kom han over i den modsatte vognbane og stødte frontalt sammen med ægteparrets bil.

Det tyske par - en mand på 74 år og en kvinde på 62 - døde på stedet.

Den 31-årige brækkede nogle ribben, og hans kammerat, der sad på passagersædet, fik også skader. Han brækkede kravebenet, har TV2 Østjylland tidligere skrevet.

Drukket tre øl

Efter ulykken blev den mandlige bilist stillet for en dommer i retten. Her forklarede han, at han havde drukket tre øl i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Da kom det også frem, at der i bilen blev fundet en pose med kokain og en anden med MDMA.

Sigtelsen går på uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, fremgår det af retsmødebegæringen. Det betegnes også som vanvidskørsel, og sidste år hævede Folketinget straffen for det.

Tirsdag ventes Retten i Randers at afgøre en sag om en dødsulykke, der 16. juli kostede et ældre ægtepar livet ved Grenaa. Sagen ventes afgjort med en tilståelse. (Arkivfoto).
Tirsdag ventes Retten i Randers at afgøre en sag om en dødsulykke, der 16. juli kostede et ældre ægtepar livet ved Grenaa. Sagen ventes afgjort med en tilståelse. (Arkivfoto).

Skal aldrig kunne køre igen

Derfor er udgangspunktet, at uagtsomt manddrab ved vanvidskørsel straffes med et sted mellem tre år og fire måneders fængsel og fængsel i tre år og ni måneder.

Foruden fængsel vil anklagemyndigheden fratage den 31-årige mand førerretten for bestandigt. Der henvises blandt andet til, at han tidligere har fået frakendt førerretten.

Følger retten ønsket på tirsdag, vil han aldrig mere kunne sætte sig lovligt bag rattet igen.

HVAD ER VANVIDSBILISME

Vanvidskørsel defineres som overskridelse af hastighed på mere end 100% ved kørsel med over 100 km/t. Hvis man for eksempel kører 130 km/t et sted, hvor man kun må køre 60 km/t.

Kørsel med en hastighed på 200 km/t og over samt spirituskørsel med en promille på 2,00 betegnes ligeledes som vanvidskørsel.

Derudover er der tale om vanvidsbilisme, hvis man udøver følgende:

Hensynsløs kørsel der skaber farlige situationer for eksempel ved overskridelse af optrukne spærrelinjer i tæt trafik, eller hvis man kører mod færdselsretningen på motorvej.

Og hvis man bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. For eksempel ved bevidst at køre mod fodgængere i et fodgængerfelt eller cyklister på en cykelsti.

Powered by Labrador CMS