Skip to main content

Peter Skaarup: - Det var ikke mig

Messerschmidt udråbte i sidste uge Peter Skaarup som idémand bag EU-seminar. Sådan husker Skaarup det ikke

Den forhenværende gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup afviser, at han og Morten Messerschmidt omkring nytårstid 2014/2015 skulle have drøftet muligheden for et EU-seminar på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i august 2015.

I hvert fald er det ikke noget, han kan huske, forklarer Skaarup, der i dag er medlem af Danmarksdemokraterne, tirsdag i Retten på Frederiksberg.

Kan ikke huske det

Her sidder Morten Messerschmidt anklaget for uberettiget at have fået EU-systemet til at udbetale penge til et EU-seminar, som skulle være holdt i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015.

- Jeg kan godt se, at det er blevet sagt, at det var min idé. Men jeg kan ikke huske, at der er blevet talt om det, lyder det fra Peter Skaarup.

Skete i tissepause

Det er Morten Messerschmidt, som i retten har sagt, at idéen kom fra Peter Skaarup. Det skulle være foregået i en tissepause til et arrangement omkring årsskiftet ved, at Skaarup hev Messerschmidt til side.

Her foreslog Skaarup ifølge Messerschmidt, at man skulle tilrettelægge sommergruppemødet i 2015, på samme måde som man gjorde i 2014 - altså med en særskilt EU-dag.

Ikke sagt tidligere

At idéen er kommet fra Skaarup, er noget, som Messerschmidt er kommet i tanke om i forbindelse med sagens behandling ved Retten på Frederiksberg.

Da samme sag blev behandlet sidste sommer ved Retten i Lyngby, nævnte han det ikke. Og han har heller ikke sagt det i forbindelse med de afhøringer, der har været i sagen.

Husker ikke detaljer

Sagen på Frederiksberg er i store træk en gentagelse af sidste års sag fra Lyngby. Lyngby-sagen, hvor Messerschmidt blev idømt seks måneders betinget fængsel, blev dømt til at gå om, da Østre Landsret vurderede, at dommeren var inhabil på grund af diverse ytringer på Facebook.

Peter Skaarups forklaring er i store træk præget af, at han ikke husker detaljerne fra, hvad der foregik for nu snart otte år siden.

Afviser konference

Han forklarer det med, at der i juni 2015 var folketingsvalg, og at alt handlede om det.

Da Skaarup sidste sommer blev afhørt i Retten i Lyngby, var han og Messerschmidt partifæller. Dengang svarede han noget i retning af, at han ikke havde en EU-konference "på tapetet" i forbindelse med sommergruppemødet i 2015.

Tirsdag i Retten på Frederiksberg er svaret mere præcist, da anklageren spørger, hvorvidt der på sommergruppemødets anden dag blev afholdt en EU-konference.

- Nej, lyder det kortfattet fra Peter Skaarup.

Peter Skaarup er ikke idémanden bag EU-konference på sommermøderne, siger han nu.
Peter Skaarup er ikke idémanden bag EU-konference på sommermøderne, siger han nu.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Del din kommentar