Minister vil undersøge rocker-anklager mod Skat

Anklager mod Skat om rocker-trusler skal undersøges. Foto: colourbox/free
Udgivet Opdateret

Skatteministeren forventer ikke, at anklager har noget på sig.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) udtaler sig nu om de nye anklager mod Skat, der er beskrevet i BT mandag, og som har chokeret flere politikere på Christiansborg: – Anklagerne om rockermetoder er nye for mig, men anklager som disse skal naturligvis undersøges – også selvom de ikke er dokumenterede. Skulle det mod forventning vise sig at være rigtigt, er det en meget alvorlig sag. Jeg vil allerede i dag tale med Skats direktør om, hvordan de griber situationen an, så både jeg, autobranchen og Folketinget kan få vished for, at de her bizarre anklager ikke har noget på sig, siger Benny Engelbrecht i en skriftlig kommentar.

Et mødereferat i Skat 25. november sidste år afslører, at en ansat i Skat skulle have truet en virksomhed med at sende ’nogle af dem med rygmærker, hvis der ikke blev fundet en ‘løsning.

Den opsigtsvækkende trussel om at sende rockere, blev rettet mod en autoforhandler og er ikke blot en tilfældig anklage, men har været drøftet på et lukket møde højt oppe i Skats system, hvor en underdirektør og en funktionsleder i Skat ‘indtrængende efterlyste flere oplysninger vedrørende truslen, så de kunne forfølge og måske endda opklare sagen.

Skat har siden sidste år intensiveret jagten på snyd med afgifter i forbindelse med bilsalg. Kort fortalt mistænker Skat autoforhandlerne for at flytte en del af avancen ved bilsalg over i ekstraudstyr til bilen. Ekstraudstyr er nemlig ikke afgiftsbelagt modsat biler. Bilforhandlerne føler omvendt, at Skat kommer på kontrolbesøg og presser og truer dem til at indgå aftaler, som de slet ikke er enige i, og som der ofte slet ikke er belæg for. F.eks. kan en trussel fra Skats side være, at man udvider kontroller, hvis autoforhandleren ikke ‘nikker ja’ til Skats løsning.

– Jeg har noteret mig, at Skats indsatsdirektør har understreget, at han nægter at tro, at en medarbejder i fulde alvor skulle have udtalt sig på den måde. Det håber jeg selvfølgelig er rigtigt, for den slags udtalelser ville på ingen måde accepteres. Derfor vil jeg også sige, at hvis autobranchen på nogen måde kan dokumentere, hvad der er foregået, vil det jo hjælpe i forhold til at kaste lys over sagen, siger Benny Engelbrecht, der fortsætter: – Samtidig vil jeg opfordre til, at man fortsætter dialogen, og Skat har – som jeg forstår det selv startet en ekstern evaluering af deres kontrolbesøg hos autoforhandlerne op.

BNB

Powered by Labrador CMS