Matchfixing-forsøg rammer danske turneringer

Caroline Wozniacki er Danmark største tennisprofil. I Danmark opleves der forsøg på at bestikke spillerne til at tabe kampe. Foto: POLFOTO/AP/Darron Cummings/free
Udgivet Opdateret

Ifølge Politiken er op mod 20 spillere blevet tilbudt penge af matchfixere under turneringer i Danmark.

Forsøg på matchfixing har været et stort problem ved de seneste ugers internationale tennisturneringer i Aarhus og København, skriver Politiken.

Avisen erfarer, at op mod 20 spillere er blevet tilbudt et beløb, typisk 30.000 kroner, af matchfixere for at tabe et sæt eller en kamp med vilje.

Matchfixerne henvender sig blandt andet til spillerne per sms og telefonopkald eller via Facebook.

Ifølge avisen er problemet blevet meget større siden sidste år. Det skaber bekymring i Dansk Tennis Forbund (DTF).

– At problemet er så stort i de små turneringer, tyder på en eskalering af problemet.

– Jeg føler mig fortrøstningsfuld over for, at vi i DTF, DIF (Danmarks Idrætsforbund) og de internationale tennisorganisationer har fokus på problemet, siger Sune Irgens Alenkær, direktør i Dansk Tennis Forbund, til Politiken.

– Der ligger en stor udfordring foran os med at undgå, at sporten tager skade af disse matchfixere. De agerer globalt, hvilket gør, at vi skal operere på tværs af landegrænser i vores arbejde med at bekæmpe syndikaterne, siger Sune Irgens Alenkær.

Dansk Tennis Forbund har lørdag lagt en artikel på sin hjemmeside, hvor emnet med matchfixing berøres.

Her bliver spillerne instrueret i, hvordan de skal agere, hvis de bliver tilbudt penge af matchfixere under turneringerne.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS