Modtaget sød video? Pas på! Kan være virus

Der er virus i omløb på Facebook Messenger.

Udgivet Opdateret

Det virker logisk at klikke på et link til en sjov video i Facebook Messenger fra en ven. Men gør du det, kan du og dine Facebook-venner hurtigt risikere at blive godt og grundigt trætte af det.

For tiden er der nemlig virus i omløb på Facebook Messenger, skriver BT.

Virussen er en såkaldt orm, og den camouflerer sig ofte som en sød hundevideo, man bliver opfordret til at klikke på. Åbner man den, spreder den sig videre via ens kontakter på Facebook.

Målet med ormen er at lokke folk over på sider, der beder om ens kreditkortoplysninger. Fup og svindel, rent ud sagt.

Ifølge Ulla Maling, der arbejder med Danskernes Digitale Selvforsvar hos Forbrugerrådet Tænk er det især børn, der kan fristes til at klikke på videoerne.

Det siger hun til BT:

– Da jeg så den (eksemplet med hunden, red.), tænkte jeg, at hvis man er et barn og ser den, så bliver man nemt lokket til at klikke på linket.

Her sender linket dig hen

Det er uvist, hvad der sker, når man klikker på det link, Mit digitale selvforsvar advarer mod, da det i sagens natur ikke er noget, nogen har lyst til at prøve at gøre fra deres egen computer. Men David Jacoby, der arbejder med sikkerhedsanalyse for cybersikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har skrevet lidt om den omtalte Youtube video i Messenger, og han giver et bedre billede af, hvad der sker, hvis man klikker.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er en risiko for, at man lander på en hjemmeside med noget, der ligner en video, man så skal klikke på, for at få den til at afspille. gør man det, bliver ens browser trukket igennem alverdens farlige hjemmesider med dertilhørende farlig kode, og ens computer risikerer at blive inficeret med ting af den slags, man helst vil have en god antivirussoftware til at tage sig af.

En ting er derfor sikkert; får du en besked med et link til en Youtube video i Messenger fra en ven på Facebook, bør du ikke klikke på linket. Du bør istedet tage fat i din ven og bede vedkommende om at scanne sin computer.

Powered by Labrador CMS