Politiker udlover stor dusør

Myndighederne kæmper fortsat for at finde forsvundet fire-årig

Myndighederne leder fortsat efter 4-årige Cleo Smith. AFP PHOTO / WESTERN AUSTRALIAN POLICE FORCE/HANDOUT/Scanpix
Myndighederne leder fortsat efter 4-årige Cleo Smith.
Udgivet Opdateret

Premierminister for delstaten Western Australia, Mark McGowan, udlover en dusør på 4,8 millioner danske kroner til den eller de personer, der kan hjælpe med at finde forsvundne Cleo Smith, der er fire år gammel, og som forsvandt om natten den 16. oktober fra en campingplads i Australien. Det skriver News.com.au

- Det er en trist situation og en meget svær situation. Vores tanker går til alle de involverede i sagen, særligt Cleos venner og familie, siger Mark McGowan på et pressemøde. 

Cleo har snart været forsvundet i en uge, men myndighederne har på ingen måde stoppet forsøget på at lokalisere hende. Mark McGowan fortæller, at man stiller alt til rådighed, politiet beder om for at få Cleo sikkert hjem. 

- Jeg anmoder indtrængende enhver, der ved noget om, hvor Cleo er, til at give politiet de oplysninger, siger Mark McGowan. 

Forsvandt fra telt

Cleo forsvandt natten mellem fredag og lørdag, og blev sidst set klokken 01.30 lørdag australsk tid. 

Her vågnede hun angiveligt i teltet og bad forældrene om vand. Da forældrene vågnede igen klokken 06.30 var Cleo forsvundet. Det samme var hendes sovepose. 

Afsidesliggende

Flere australske medier fortæller, at familien opholdt sig på en afsidesliggende campingplads i Carnarvon, der ligger cirka 900 kilometer nord for byen Perth, hovedstaden i Western Australia. 

Politiet får hjælp af frivillige og reservister fra hæren i eftersøgningen af Cleo, der foregår til lands, vand og i luften. 

Rob Wilde, repræsentant for politiet, har sagt, at man håber, at man finder Cleo i live, men at man er urolige. 

- Vi er bekymrede for hendes sikkerhed, siger Rob Wilde, ifølge News.com.au.

Flere teorier

Rob Wilde fortæller, at politiet arbejder med en teori om, at Cleo blev fjernet fra teltet. Det baserer man på, at man ikke har fundet Cleo i området og på, at Cleo angiveligt ikke selv er høj nok til at kunne åbne lynlåsen til det telt, hun sov i.

Politiet efterforsker flere spor og taler med flere vidner i sagen. Et vidne har fortalt politiet, at vedkommende hørte hvinende dæk i området, den nat Cleo forsvandt. 

- Det er en uunderbygget teori, men vi udelukker den ikke, siger Darryl Gaunt, også repræsentant for politiet, til den australske presse. 

Powered by Labrador CMS