Præst amok med syre

Flere biskopper er blevet indlagt

Udgivet Opdateret

En præst er blevet anholdt i Athen, efter at flere biskopper blev angrebet med syre. Præsten er mistænkt for at have kastet syren efter sine kolleger. Det skriver Reuters og The Guardian. 

The Guardian skriver, at i alt 10 personer kom til skade i forbindelse med angrebet, herunder syv biskopper. 

Kokainfund

Angrebet fandt angiveligt sted onsdag aften. Biskopperne holdt møde, hvor de diskuterede, om deres kollega skulle have frataget sine titler. 

Præsten blev angiveligt opdaget med 1,8 gram kokain gemt i sit tøj i nærheden af kønsorganerne, skriver The Guardian. Præsten har fortalt, at han opbevarede kokainen til eget brug. 

Ramt på hænder og ansigt

Reuters skriver, at de syv biskopper fik syre på hænder og ansigt, og at de blev hastet på hospitalet. Præsten forsøgte angiveligt at flygte fra stedet efter angrebet. Han blev tilbageholdt af en vagt, der også blev ramt af syre, og som også blev indlagt. 

The Guardian skriver, at to advokater også blev ramt af syren, og at tre af de syv biskopper er i kritisk tilstand efter angrebet. 

Uden fortilfælde

Grækenlands sundhedsminister, Vasilis Kakilias, siger, at sagen er tragisk og uden fortilfælde. Premierminister Kyriakos Mitsotakis har talt med landets spirituelle leder, der hastede på hospitalet efter angrebet i sympati med sine kolleger. 

Kyriakos Mitsotakis siger, ifølge The Guardian, at han er ulykkelig over sagen, og at sagens ofre bliver tilbudt alle former for hjælp til at komme sig over angrebet.

Powered by Labrador CMS