Sådan holder du tyvene væk

Sommerperioden efterlader en masse danske huse, lejligheder og sommerhuse tomme - og det giver kronede dage for indbrudstyve

Udgivet Opdateret

Det er sommer og det betyder, at mange danskere rejser både indlands og udlands på ferie - og det betyder også, at det er kronede dage for indbrudstyve, der spejder i boligkvarterer efter lavthængende frugter.

Ifølge Danmarks Statistik er der en glædelig, nedadgående tendens at spore blandt ”indbrud i beboelser”, der er faldet næsten 50% fra 2009 til 2019, hvor der var 25.000 anmeldte indbrud. Ikke desto mindre er der flere forholdsregler du kan tage dig for at mindske risikoen for indbrud yderligere.

Ikke desto mindre er der en masse, som du selv kan gøre for at undgå at gøre dit hjem attraktivt for indbrudstyve. Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

I galleriet øverst kan du se en række gode råd til at undgå indbrudstyve.

Hæler gør, at tyv stjæler

Hvis det samlede antal af indbrud skal endnu længere ned, så kræver det, at man mindsker markedet for de indbrudstyve, der skal have afsat deres stjålne koster. Det siger Allan Holm, chef for Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet.

– Indbrudstyvene vælger typisk letomsættelige varer som smykker og elektronik. De har brug for hurtigt at komme af med tingene igen, så de ikke ligger inde med dem alt for længe.

– Så hvis du får et godt tilbud om at købe billige varer, enten af en bekendt eller via handelspladser på nettet, så tænk over om det kan være stjålne varer, siger Allan Holm i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS