Skip to main content

Sidste nyt om politiskud

Manden som blev ramt i maven af betjentenes skud skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen, oplyser politiet - moderen til den anholdte undrer sig

Betjente leder efter spor efter skud-episoden. Foto: Presse-fotos.dk

Betjente leder efter spor efter skud-episoden. Foto: Presse-fotos.dk

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu nyt om skuddramaet i Dannemare på Lolland.

Her måtte betjente trække deres våben og affyre skud mod en 25-årig mand.

- Politiet blev i dag Klokken 13.20, kaldt ud til en politiforretning på Jørgen C. Pedersens Vej i Dannemare på Lolland. Herunder blev en 25-årig mand ramt i maveregionen af skud afgivet af politiet.

Politiet mødte talstærkt op efter anmeldelsen. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet mødte talstærkt op efter anmeldelsen. Foto: Presse-fotos.dk


Den 25-årige blev med helikopter overført til Rigshospitalets Traumecenter, hvor han er under behandling. Den 25-årige er anholdt og fremstilles i morgen i grundlovsforhør in absentia ved Retten i Nykøbing, hedder det i en pressemeddelelse fra politiet.
Som en tryghedsskabende foranstaltning er den mobile politistation kørt til Dannemare og borgere i området er velkomne til at komme og stille spørgsmål. 

Hører gerne fra vidner

- Vi hører desuden meget gerne fra borgere, der kan bidrage med oplysninger i relation til episoden på stedet, skriver politiet.
Det er standardprocedure at Den Uafhængige Politiklagemyndighed overtager efterforskningen, når en politimand har afgivet skud.
- Derfor er der lige nu ikke yderligere oplysninger i sagen, oplyser politiet.

Politiet oplyser ikke noget om, hvorfor man fandt det nødvendigt at skyde den 25-årige.

Psykisk syg

Ekstra Bladet har talt med moren til den 25-årige mand. Hun fortæller, at sønnen har en psykisk lidelse og har tidligere været indlagt. Han vil ikke tage medicin.

Moren siger til Ekstra Bladet, at hun har fået oplyst, at der havde været en tilspidset situation, hvor sønnen havde besøg af sin kontaktperson fra kommunen.

Efterfølgende gik den 25-årige, der har gået til bueskydning, til det grønne område Hundeparken, siger hans mor til Ekstra Bladet. Med sig skal han have haft en bue. Det er uvist, om han har truet nogen med den.

Del din kommentar