Skyder vildt om sig med gevær

Fem ramt af skud, da 20-årig gik amok

Udgivet Opdateret

Det var en 20-årig mand, der blev anholdt i Narsaq i Grønland efter en skudepisode, hvor han ifølge Grønlands Politi skød mod tilfældige.

Det skriver Sermitsiaq, der har været til en pressebriefing med vicepolitiinspektør fra Grønlands Politi Lars Bjerregaard.

- Gerningsmanden begyndte at skyde på tilfældige bygninger i byen og gik derefter ud til heliporten, hvor han affyrede skud mod en helikopter, der var ved at lande, siger han.

Dobbelt lukkede døre

Den 20-årige mand fremstilles torsdag eftermiddag lokal tid i et grundlovsforhør, hvor politiet har bedt om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at offentligheden hverken har adgang til at høre sigtelsen eller at være med til retsmødet.

Ved skyderiet blev to personer ramt af skud, mens yderligere tre blev ramt af glassplinter, da en helikopter fra Air Greenland, der holdt på landingspladsen i byen, blev ramt af skud. 

Ingen af de ramte er i livsfare, lød det efter skyderiet.

Tilfældige ofre

Politiet mener ikke, at nogle af de ramte har en forbindelse til gerningsmanden, fortæller Lars Bjerregaard.

Grønlands Politi får hjælp af danske kriminalteknikere i sagen, skriver Sermitsiaq.

GRØNLANDS POLITI

Grønland er opdelt i fem store kommuner samt et område kaldet Nationalparken.

Grønlands Politi er repræsenteret i hele Grønland med i alt 18 politistationer fordelt i landet fra Qaanaaq i nord til Nanortalik i syd.

Grønlands politikreds er som rigsmyndighed organisatorisk placeret under Justitsministeriet.

Overordnet ledes politikredsen af politimesteren, der er fysisk placeret i hovedstaden, Nuuk, sammen med politiets centrale administration.

Kilde: Grønlands Politi

Den 20-årige mand blev anholdt cirka en halv time efter, skyderiet fandt sted. Han er ifølge Sermitsiaq fra lokalområdet.

Powered by Labrador CMS