Snevejret rammer os snart

Pas på i morgen tidlig, lyder advarslen fra både politi, DMI og Vejdirektoratet

Udgivet Opdateret

Snevejret rammer Danmark fra nattetimerne, og derfor skal man være varsom, når man tager på arbejde onsdag morgen. Der kan nemlig være sne, regn og slud, som giver glatte veje.

Sådan lyder det fra Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tirsdag aften.

- Det bliver en rigtig, rigtig våd dag, og de fleste vil skulle både ud og hjem i det her lidt kraftige nedbør. Det er virkelig en dag, hvor man skal give sig rigtig god tid, hvis man skal ud, siger meteorologen til Ritzau.

Ikke helt klart

Det er tirsdag aften ikke helt sikkert, hvilken form nedbøren falder i, men ifølge DMI vil det formentlig primært være som slud og tøsne.

Det nordlige Jylland og det nordlige Sjælland vil blive ramt først, længst og hårdest, og i Nordjylland er der ligefrem varsel om mulig snestorm onsdag.

Dermed er det vurderet, at der vil falde mere end ti centimeter sne på seks timer. Desuden vil det blæse med mindst ti sekundmeter, og samtidig kan det fyge.

Særligt i morgen- og formiddagstimerne kan det medføre betydeligt nedsat sigtbarhed.

Dårlig sigtbarhed

- Når du kører ud i det, og det sner, så hvirvler det rundt i luften, og det vil være de store tøsne-agtige fnug, så det vil give rigtig dårlig sigtbarhed, siger Bolette Brødsgaard.

Det vil ifølge meteorologen først skifte fra sne til regn i det sydjyske. Det sker onsdag eftermiddag. I Nordjylland og det nordlige Sjælland kan det vare ved frem til natten til torsdag.

I de områder kan der ligge sne at bygge snemænd og kaste snebolde med de følgende dage.

Kør tidligt

Skal man absolut ud i onsdagens våde og kolde vejr, bør man køre betydeligt tidligere end normalt. Sådan lyder anbefalingen fra Vejdirektoratet tirsdag aften.

- Det er det første og bedste råd, siger Mette Nedergaard, der er vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter, tirsdag aften.

Man bør også holde god afstand og sætte farten rigtig meget ned på grund af dårligere sigtbarhed på vejene, lyder rådet.

Flere politistationer advarer også borgerne om, at vejret kan blive ganske ubehageligt i de tidlige morgentimer.

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

Powered by Labrador CMS