Terrortruslen er nu 'alvorlig'

Trusselsniveauet er nu blevet hævet efter et fejlslagent forsøg på et terrorangreb søndag

Politiet stod søndag vagt efter en eksplosion i en taxa.
Politiet stod søndag vagt efter en eksplosion i en taxa.
Udgivet Opdateret

Storbritannien har hævet trusselsniveauet efter et fejlslagent terrorangreb i Liverpool. 

Det oplyser indenrigsminister Priti Patel mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Niveauet er hævet fra "betydeligt" til "alvorligt", hvilket betyder, at der er en sandsynlighed for terrorangreb.

Politiet har mandag anholdt yderligere en mand under efterforskningen af en sag, hvor en taxa eksploderede i Liverpool søndag uden for et kvindehospital kort før mindedagens højdepunkt.

Sprængstof i taxa

Der er tidligere anholdt tre mænd i sagen, som politiet lige fra begyndelsen har efterforsket som et muligt planlagt terroranslag.

Mandag siger politiet ifølge BBC, at der var tale om et forsøg på et terrorangreb.

Reuters skriver, at en person tog sprængstoffer med sig ind i en taxa, kort tid før at briterne klokken 12.00 skulle holde to minutters stilhed i forbindelse med Remembrance Day - en national mindedag for landets faldne soldater.

Chaufføren slap

Det er uklart, hvad der lå til grund for det planlagte angreb. Det er også uvist, om manden med sprængstofferne havde planlagt at gå ind på hospitalet. Hvorfor eksplosionen blev udløst er heller ikke afklaret.

Reuters skriver, at en person tog sprængstoffer med sig ind i en taxa, kort tid før briterne klokken 12.00 skulle holde to minutters stilhed i forbindelse med Remembrance Day, hvor landets faldne soldater mindes.

Passageren prajede taxaen på gaden og bad om at blive kørt til kvindehospitalet. Eksplosionen skete i bilen, da den nærmede sig hospitalet.

Den pågældende passager blev dræbt, da sprængstofferne eksploderede.

Chaufføren slap ud af bilen - lettere kvæstet. Han blev behandlet og udskrevet.

Powered by Labrador CMS