Babyboom: Fødegang slog rekord i fødsler på tid

Der blev pludseligt travlt på fødegangen i Aarhus, der for nylig satte rekord med 10 fødsler på 90 minutter. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Fødegang i Aarhus havde sine travleste 90 minutter nogensinde

Aarhus oplevede et kortvarigt, men heftigt babyboom den 24. juli i år. Her blev der på blot 90 minutter bragt 10 børn til verden, og det er første nogensinde, at fødegangen på Aarhus Universitetshospital oplever så mange fødsler på så kort tid. Det skriver Aarhus Universitetshospital på sin Facebook-side.

Der blev kaldt ekstra personale ind, men den voldsomme belastning kom på et skidt tidspunkt, da fødegangen for nyligt har nedlagt 11 senge, og personalet ikke var sikre på, hvordan de skulle håndtere en spidsbelastning med de færre senge.

– Personalet improviserede og hjalp hinanden, som jeg aldrig har set før. Samtidig fik vi god hjælp fra fødeafdelingerne i Randers og Horsens. Tilsammen gjorde det, at vi kom igennem en vanskelig periode på Føde- barselsafdelingen. Nu er antallet af fødsler stilnet lidt af, men vi arbejder stadig dagligt med at få de senge, vi har, til at række, siger chefjordemoder Joan Dürr ifølge hospitalets Facebook-opdatering.

Powered by Labrador CMS