Skip to main content

Torben Rechendorff er død

Han blev 85 år gammel

Torben Rechendorff er hver dag stået tidligt op i sit liv, men nu har han gjort det for sidste gang.

Han er død i en alder af 85 år, oplyser familien til partiet, som han var formand for i en tumultarisk periode i 1993-1995. Den nuværende formand, Søren Pape Poulsen, understreger hans betydning.

- Vores parti har meget at takke Torben Rechendorff for. Han har både været folketingsmedlem, minister, generalsekretær og formand for vores parti. Og det giver ham selvfølgelig en hel særlig plads i vores partihistorie, siger Søren Pape Poulsen i en skriftlig kommentar.

Kirkeminister

I 1988 blev Rechendorff udpeget til kirkeminister, og året efter fik han også posten som kommunikationsminister.

Så ramte Tamilsagen, og regeringen gik af. Der var brug for en ny formand, men partiet var delt. Derfor blev den vellidte Rechendorff formand midt i en krisetid.

Fik kun to år

Med blot to år på posten endte han som spået som en overgangsfigur, indtil Hans Engell kunne tække sig sejrrigt ud af formandskampen med Henning Dyremose.

Den evige partisoldat gjorde, hvad der forventedes, og konservative vil huske ham for at være lige så god, som han er høj. Partiet kunne komme til hægterne. For en stund.

Røg ud i '98

Torben Rechendorff røg ud af Folketinget i 1998, hvor han måtte sande, at han havde bedst af at engagere sig, hvilket han siden gjorde i blandt andet Diakonissestiftelsen og som formand for Grænseforeningen.

Den midtersøgende politiker var respekteret af selv modstandere for sin tillid, lune humor og vilje til kompromis. "Alle har ret i noget af det, de siger", har han sagt.

I 2006 mistede Torben Rechendorff sin kone.

Tidligere minister og formand for Det Konservative Folkeparti, Torben Rechendorff, er død
Tidligere minister og formand for Det Konservative Folkeparti, Torben Rechendorff, er dødErik Jepsen/Ritzau Scanpix
Del din kommentar