Truer betjente med kvæler-slange

Manden blev dog anholdt alligevel

En kongepyton-slange. Fotoet her er ikke optaget i forbindelse med denne artikel. Arkivfoto: Tolletaten / NTB scanpix
Udgivet Opdateret

Flere politibetjente i den norske by Stavanger spærrede øjnene op, da de natten til søndag rykkede ud til et indbrud i en dyrehandel.

Tyveknægten befandt sig stadig inde i butikken, skriver vg.no.

Men han overgav sig dog ikke så let. Da betjentene nærmede sig, begyndte han at true med en over en meter lange kongepyton ved navn Felix, som han holdt i hånden foran sig.

Er ikke farlig

Indehaveren af butikken var også blevet alarmeret, og han kunne forklare betjentene, at Felix ikke er farlig.

Noget tyder på, at indbrudstyven bevidst gik efter kongepyton-slangen, som er omkring et par tusinde kroner værd. Nogle kongepytoner kan dog sælges for op til 50.000 kroner, oplyser vg.no.

Indbrudstyven er anholdt og skal afhøres søndag.

FAKTA OM KONGEPYTON SLANGER

Kongepytonen bliver normalt mellem 90 og 120 cm lang, hunner bliver normalt større end hanner. Individer, der bliver længere end 150 cm, er sjældne. Slangen er kraftigt bygget, men med et forholdsvist lille hoved. Farvemønstret er normalt sort med brune aftegninger, men man har igennem de senere år fremavlet adskillige farvemutationer, såkaldtemorpher og der er over 1200 forskellige farve/mønster kombinationer. Kongepytonen kan i fangenskab blive over 40 år gammel, men normalt omkring 25 år i fangeskab.

Kilde: WikipediA
Powered by Labrador CMS