Hærværk: Lysarmaturer brækket ned i park

7 af vandkunstens 8 lysarmaturer blev brutalt afbrækket og efterladt under et træ.
Udgivet Opdateret

Natten til fredag den 8 august blev der begået hærværk på den nye vandkunst i I. C. Møller Parken i Esbjerg. 7 af vandkunstens 8 lysarmaturer blev brutalt afbrækket og efterladt under et træ.

Det var med stor undren og ærgrelse, at kommunens Vej & Park afdeling fredag morgen kunne konstatere, at belysningen var væk. En opmærksom borger ringede fredag morgen og oplyste, at hun på en tidlig gåtur i parken havde fundet armaturerne smidt ind under to træer i parken.

Armaturerne står i hver deres metalkuppel på jorden langs vandkunsten, og burde som sådan være godt beskyttet mod tilfældig hærværk og andre ydre påvirkninger. Men gerningsmanden har været særdeles målrettet, og har med stor kraft knækket armaturerne af, og flået ledningerne over.

I. C. Møller Parken blev sidste år renoveret for flere millioner kroner, og fremstår som en smuk grøn oase i byen til glæde for mange borgere og besøgende.

– Det er brandærgerligt og frustrerende, at der tilsyneladende er nogen der ikke respekterer vores fælles værdier, siger Anders Kronborg formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune. Gerningsmanden pålægger, ved sin gerning, os alle en ekstra udgift til reetablering. Det er penge som vi meget hellere ville bruge på at gøre Esbjergs mange dejlige grønne områder endnu bedre.

Sagen er nu meldt til politiet.

Powered by Labrador CMS