ANNONCE

Kriminelle udnytter børn i massiv svindel

18. januar 2019 18:45 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det populære spil Fortnite er blevet centrum i massiv svindel.

Hvis du har et barn eller børnebørn, så har du sikkert hørt om spilfænomenet Fortnite, hvor børn og unge verden over kæmper om at blive nummer ét i en virtuel bane fyldt med skydevåben og sjove rekvisitter.

Men nu viser det sig, at kriminelle også nyder godt af det populære spil – ja faktisk i en sådan grad, at en ny rapport konkludere, at der vil forekomme mere svindel i forbindelse med spillet. Og nej, det er ikke den type svindel, der gør, at du kan bruge snydekoder i et spil. Derimod handler det om benhård kriminalitet.

– Det er svært at sige præcist, hvor udbredt det er, men tendensen er stærkt stigende. De her platforme åbner op for et marked, der bliver brugt af kriminelle til at tjene penge på, siger it-ekspert Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS til DR.

Det viser sig nemlig, at kriminelle bruger Fortnite til at hvidvaske penge. Og dit barn kan faktisk være inkluderet i det – endda helt uden at vide det.

I galleriet øverst har Newsbreak.dk forklaret, hvordan hvidvasken sker – og som forældre og børn er der meget, som man skal være opmærksom på. 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu